Portugalski arhitektonski studio Cannatà & Fernandes osmislio je niz montažnih prefabrikovanih kućica namenjenih uživanju u prirodi. 

Prve kućice postavljene su na obalama reke Tejo u sklopu parka prirode u Arbantesu obezbeđuju uživanje u energetski efikasnim i moderno dizajniranim smeštajnim jedinicama.

„Mini naselje“ napravljeno je uz minimalni uticaj na okolinu, a multifunkcionalni prostori osim za život mogu biti iskorišćeni kao barovi, opservatorijumi ili male prodavnice.

kuca-kiosk-1 kuca-kiosk-2

Smeštajne jedinice imaju nesmetani pogled na reku Tejo kao i naobližnje planine. Kućice, koje veoma podsećaju na kioske, postavljene su uz pomoć helikoptera i kamiona, budući da su već gotove dovezene na lokaciju kako bi se maksimalno smanjila količina građevinskog otpada.

kuca-kiosk-3 kuca-kiosk-4

Svaka kućica pokriva 30 kvadratnih metara i u potpunosti je samoodrživa. Na krovu se nalaze solarni paneli, a osnovna struktura kućice omogućuje implementaciju novih zelenih tehnologija. Fleksibilne, moderne i energetski efikasne kućice gostima omogućuju uživanje u prirodi i vodenim sportovima uz gotovo nikakav uticaj na okolinu.

kuca-kiosk-5

Pogledajte i ovaj primer mikro-kuće koja se isporučuje na adresu helikopterom!