Sajmovi

Velika imena dizajna na ovogodišnjem Sajmu nameštaja u Beogradu

Šestodnevni događaj vraća Beogradski sajam nameštaja na mapu važnih evropskih dešavanja.

Beogradski sajam nameštaja održaće se od 7. do 12. novembra, a ovogodišnja smotra izlagača biće proširena za neka značajna imena iz industrije. Kao prvo tu je Vitra koja predstavlja sam vrh u sferi industrije nameštaja. Dalje, na sajmu će izlagati i italijanski premium brendovi kao što su Mattiazzi i laCividina a tu je i francuski Forestier.

U fokusu ovogodišnjeg Sajma su eminentna imena iz sfere industrije nameštaja, ugledni dizajneri, prestižni proizvođači posvećeni vrhunskom kvalitetu.

 

Među novitetima se izdvaja i španski Mobles 114, litvanski Emko i francuski brend Petite Friture koji pravi dekoraciju. Da je Sajam centralni regionalni događaj pokazuju i kompanije koje se vraćaju i izlažu ponovo – srpski GIR, bosanski MS&WOOD i hrvatska Prostoria. Svoja najnovija rešenja prikazaće i atraktivan švajcarski brend WhiteOak.

Ovogodišnji međunarodni tim eksperata koji će dodeliti nagradu Zlatni ključ čine: Max Rommel, Matteo Ragni, Sean Poropat, Damjan Geber, Marko Basarovski.

Važan segment Sajma je i Design Talks – diskusija koja će okupiti vodeća, ugledna imena u sferi industrije nameštaja.

Elegantni i jednostavni aksesoari

Petite Friture je mlad francuski brend koji proizvodi elegantane i pristupačne objekte koje su kreirali trenutno aktuelni dizajneri iz celog sveta. Njihov dizajn je suptilan, jednostavan i nepristrasan, a asortiman proizvoda možete videti ovde.

Od Italijana sa stilom

Mattiazi je italijanski premium brend nastao iz male porodične firme. Specijalizovan u je proizvodnji drvenih stolica tradicionalnim veštinama ali i uz pomoć savremenih mašina. Mattiazi sarađuje s vodećim imenima u sferi dizajna kao što su Konstantin Grčić, Braća Burulek i drugi.

Švajcarski gigant

Vitra je švajcarska kompanija koja predstavlja sam vrh u sferi industrije nameštaja. Proizvela je neke od najpoznatijih komada nameštaja u istoriji savremenog dizajna, a ujedno je i izvršila ogroman uticaj na kreiranje modernog nameštaja i arhitekture i poimanje savremenog dizajna u celini.

Francuska rasveta

Francuska kompanija Forestier, pravi rasvetu snažnog identiteta. Sofisticiran dizajn s pažljivim odnosom prema oblicima i bojama karakterističan je za njihovu rasvetu. Forestier komadi su stilski čisti, luksuzni i atraktivni.

Gradnja na sajmu

Portal Gradnja.rs je i ove godine medijski pokrovitelj Sajma nameštaja u Beogradu tako da ćete na našim stranicama, kao i na našem YouTube kanalu, moći da pratite sva najzanimljivija dešavanja s ove smotre.

Kada ste već tu, pogledajte i ovo:

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *