Sajmovi

Sajam BAU 2015: Svi izlagački kapaciteti već popunjeni!

Sajam BAU održaće se od 19. do 24. januara 2015. godine a izlagači će ispuniti kompletan sajam u Minhenu tj površinu u halama od čak 180.000 m².

Na predstojećem sajmu će se predstaviti više od 2.000 izlagača iz 40 zemalja dok je više od 5oo firmi na listi čakanja. Potražnja je znatno veća od raspoložive površine hala stoga je planirano proširenje kapaciteta narednih godina izgradnjom dve nove hale.

sajam-bau-2013

Osim nemačkih kompanija, udeo stranih izlagača se će kretati oko 30 procenata. Kao i izlagači, tako i posetioci dolaze najviše iz Austrije, Italije i Švajcarske.

Ove godine na sajmu u Minhenu nema izlagača iz Srbije. Sajam BAU je 2013 posetilo oko 430 a 2011. godine 470 posetilaca iz Srbije.

Sajam BAU održava se svake druge godine.

Vodeće teme

Za svaki sajam, BAU u dogovoru sa industrijom utvrđuje vodeće teme. One se u najrazličitijim oblicima pronalaze kod većine izlagača i ogledaju se i u forumima sajma BAU i specijalnim izložbama. Za BAU 2015. definisane su tri vodeće teme.

Inteligentna urbanizacija

Već 2025. će dve trećine svetske populacije živeti u gradovima. Njihovo planiranje, izgradnja i korišćenje će za sve učesnike predstavljati ogroman izazov, koji može da se reši samo saradnjom projektanata, arhitekata, građevinskih tehničara i zanatlija. Gde se trenutno nalazimo na putu do grada budućnosti i koje planske i tehničke mogućnosti već postoje, to će objasniti ova vodeća tema.

Čovek i zgrada

Više od 80 procenata radnog vremena ljudi iz centralne Evrope provode u zatvorenim prostorima. Ako su uslovi u prostoru optimalni, to dokazano ima pozitivno dejstvo na radnu sposobnost i ljude koji u tim prostorima rade. Kod ove vodeće teme se radi o praktičnoj tehnologiji za ljude u prostorijama i zgradama: od inovativnih sistema za ventilaciju do usklađenih upravljačkih, regulacionih sistema i sistema za optimizaciju.

Energetska efikasnost i efikasno korišćenje resursa

Budući odnos prema energiji i resursima je jedna od najznačajnijih tema budućnosti. Građevinarstvo tu može dati svoj odlučujući doprinos: na primer održivim građevinskim materijalima, inovativnom tehnologijom za recikliranje materijala ili inteligentnim softverskim alatima za projektovanje energetski efikasnih zgrada. Razvoj usklađenih koncepta fasada i efikasnih modela za energetsko snabdevanje objekata i naselja predstavlja naredni potrebni korak za budućnost urbanizma.

duga-noc-arhitekture

Duga noć arhitekture

Kao i do sada, i ovog puta BAU organizuje specijalni noćni oblizak kroz najspektakularnije objekte u Minhenu. Svi zainteresovani mogu da uskoče u kružne linije autobusa koji saobraćaju na svakih 30 minuta i pogledaju objekte koji su inače zatvoreni za javnost. U stručnim turama, arhitekte se mogu za samo jedno veče upoznati sa novim arhitektnoskim delima Minhena. Za BAU 2015 određen je datum 23. januar a tura će trajati od 19 do 24h.

duga-noc-arhitekture-2

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *