Aktuelno, Saloni

32. Salon Arhitekture

Salon arhitekture, 32. po redu, pod nazivom „Prilagođavanje… arhitektura plus“, biće otvoren od 25. marta do 30. aprila 2010. u Muzeju primenjene umetnosti u Beogradu. Svečano otvaranje sa dodelom nagrada je 25. marta u 19h.

„Prilagođavanje… Arhitektura plus“ je tema ovogodišnjeg 32.Salona arhitekture. Salon arhitekture je popularna manifestacija Muzeja (MPU), koja okuplja, prezentuje i afirmiše najbolje autorske prakse domaće arhitektonske scene. Salon uvek iznova, ističe značaj misije arhitekture u razvoju društva, zalaže se za pluralnost i kvalitet arhitektonskih rešenja i graditeljske standarde, nastoji da ukaže i na alternativne, istraživačke ideje i projekte. Osim što reflektuje uglavnom arhitektonske i urbanističke prakse naše sredine, Salon je i mesto i prilika za razmenu lokalnih, regionalnih i globalnih iskustava. Otvoren je za sve generacije arhitekata iz zemlje i inostranstva.

Žiri 32. Salona arhitekture u sastavu:
• Ružica Božović Stamenović (Singapur – Beograd)
• Milan Dimitrijević (dobitnik Grand Prix-a 2009)
• Đorđe Stojanović
• Bratislav Tošković (Finska)
• Snežana Vesnić
odabraće, od oko 90 radova koji su prošli selekciju, Grand Prix – Veliku nagradu Salona kao i ostale nagrade u različitim kategorijama: arhitektura, urbanizam, enterijer, publikacije.
Osim glavnog programa izložbe, atraktivnosti ovogodišnjeg Salona arhitekture doprineće specijalni Gost Salona – Vasa Perović, arhitekta evropske reputacije koji živi u Sloveniji kao i istoriografska izložba koja će podsetiti na prve dobitnike Grand Prix-a Salona arhitekture iz 1974, 1975. i 1976.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *