Aktuelno

Prvi Hard Rock Cafe u Srbiji otvara se na mestu Ruskog cara

Svetski poznati ugostiteljski brend uskoro će otvoriti svoj lokal i u Beogradu na samom početku Knez Mihailove.

Na adresi Obilićev venac 29 čak 122 godine nalazio se jedan od simbola Beograda, kafana koja je dobila ime u čast ruskog vladara Aleksandra II Nikolajeviča Romanova, da bi 2012. umesto nje bio otvoren Vapiano. Međutim, umesto ovog poznatog italijanskog restorana uskoro stiže čuveni brend Hard Rock Cafe, saznaje Blic.

Današnje zdanje kao spomenik kulture nalazi se pod zaštitom države te su zabranjeni radovi na spoljašnjosti, ali i delu unutrašnjosti objekta.

 

Za više od 120 godina postojanja, Ruski car bio je svedok mnogih gradskih dešavanja, posećivali su ga lekari, advokati, političari, gradske face i svi koji su želeli da posmatraju šta se to dešava na gradskoj štrafti.

Današnje zdanje sagrađeno je između 1922. i 1926. godine, kao spomenik kulture nalazi se pod zaštitom države te su zabranjeni radovi na spoljašnjosti, ali i delu unutrašnjosti objekta.

Originalni enterijer uništen je u rekonstrukciji početkom šezdesetih godina 20. veka kada je u ovom prostoru otvoren prvi restoran sa samousluživanjem Zagreb. Do devedesetih godina Ugostiteljsko preduzeće Stari grad iznajmljivalo je prostor, da bi zatim novi vlasnik preuredio restoran i vratio mu stari naziv – Ruski car.

Budućnost je, međutim, Hard Rock Cafe, lanac koji trenutno poseduje skoro 200 filijala u preko 60 zemalja. Poznati su po autentičnom ambijentu kombinacije paba i restorana, gde posetioci mogu da kupe suvenire i rekvizite sa poznatim logom, ali i da slušaju dobru muziku. Na prostorima bivše Jugoslavije prvi je svoj Hard Rock Cafe pre nešto više od godinu i po dana dobila Podgorica (Zagreb je imao do 2008. ali bez licence).

Arapi drže Evropu

Vlasnik licence Hard rock cafea za Evropu je investiciona grupa iz Abu Dabija koja je specijalizovana za investicije u oblasti nekretnina.

Foto: Stefano, Flickr

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *