Budimpeštanski studio Geberan Marian osmislio je projekat centra za posetioce vinarije koja je sazidana od lokalnih materijala.

Projektanti koji su za vinariju Eger već napravili vinski podrum u industrijskom delu okruga, dobili su novi zadatak da naprave centar za posetioce s terasom za probavanje vina na mnogo atraktivnijem mestu – u piktoresnom vinogradu.

Kako se projekat odvijao, nametala se ideja da se uz centar za posetioce izgrade i kabine za spavanje, bazen, kamp, pa čak i kula za osmatranje.

zemljani-beton-vinarija-01

U blizini vinarije leži veliko nalazište tufa (vulkanskog pepela) koje je otkriveno kopanjem vinskih podruma. Građevinci su odlučili da iskoriste ovaj materijal za zidanje objekta. Mešanjem mlevenog tufa sa cementnom i lokalnim drobljenim kamenom nastao je zemljani beton koji daje fantastične vizuelne karakteristike na fasadi, piše Deezen.

zemljani-beton-vinarija-02

Objekti su opremljeni ručno pravljenim nameštajem, autentičnim detaljima i lampama kupljenim na buvljim pijacama.

zemljani-beton-vinarija-03zemljani-beton-vinarija-05

Kula za osmatranje vinograda ali i divljih životinja.

zemljani-beton-vinarija-06 zemljani-beton-vinarija-07 zemljani-beton-vinarija-08 zemljani-beton-vinarija-09 zemljani-beton-vinarija-10 zemljani-beton-vinarija-11 zemljani-beton-vinarija-12 zemljani-beton-vinarija-13