Novi objekti

Holandski Hinttech pravi razvojni centar u Novom Sadu

Holandska kompanija Hinttech predstavila je juče projekat izgradnje poslovne zgrade u Novom Sadu u kojoj će biti smešten razvojni centar i gde bi u narednih pet godina trebalo da posao dobije oko 100 visokoobrazovanih ljudi.

Kompanija Hinttech posluje u sektoru informacionih tehnologija, a u Novom Sadu prisutna je tri godine i ima svoj proizvodni pogon u kom je trenutno zaposleno 40 ljudi.
Nova poslovna zgrada, u koju će biti uloženo milion evra, biće završena tokom 2012, a projekat je podržala Vlada Srbije kroz program subvencija za zapošljavanje 60 radnika do kraja naredne godine.

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić rekao je da su se od otvaranja u januaru ove godine u Poslovni inkubator uselilili Evropska preduzetnička mreža Univerziteta u Novom Sadu i još pet kompanija koje su tu započele svoje poslovanje.

 

„Nakon nepunih godinu dana u Poslovnom inkubatoru već postoje konkretni projekti, a najavljena je i Hintekova investicija od milion evra“, rekao je Pavličić i dodao da će grad pomoći svim kompanijama koje investiraju više od milion evra i otvaraju nova radna mesta tako što će ih osloboditi polovine troškova prilikom infrastrukturnog opremanja poslovnog prostora.

To je šansa i za mlade inženjere koji se školuju na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu da se po okončanju školovanja zaposle u takvim kompanijama, zaključio je gradonačelnik Novog Sada.

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Оставите одговор

Obavezna polja *