Konkursi

Otvoren Međunarodni konkurs Velux IVA 2012

Međunarodni VELUX konkurs za studente arhitekture (IVA) počeo je sa registracijom za 2012. godinu 1.oktobra. Prestižni konkurs održava se po peti put, svake druge godine, a glavna tema ovogodišnjeg konkursa je „Svetlost sutrašnjice’’.

„Želimo da podstičemo radoznalost kod studenata, ohrabrujući ih da pomeraju granice koje dnevna svetlost ima u arhitekturi u najširem smislu. Želimo da studenti eksperimentišu sa konceptualnim idejama i dizajnom, da ispituju dnevnu svetlost kao najrelevantniji izvor energije’’, rekao je Per Arnold Andersen, arhitekta i vođa tima za Dnevnu svetlost, energiju i unutrašnju klimu u VELUX grupi.

Od 673 pristiglih projekata u 2010-oj godini, jedanaest projekata je nagrađeno u La Rochelle, u Francuskoj, a pobednici i njihovi profesori su delili novčanu nagradu od 30.000 eura. Šest od jedanaest projekata pripadaju kineskim studentima, a dobitnik prve nagrade je bio tim iz Južne Koreje. Prvonagrađeni u prethodnim IVA konkursima 2004., 2006. i 2008. godine bili su iz Norveške, Danske i SAD.

Studenti treba da se registruju da bi bili u mogućnosti da učestvuju u konkursu. Detalje konkursa i informacije o registraciji i učešću mogu se pronaći od 1. oktobra ove godine na adresi: http://iva.velux.com/

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *