Konkursi

Pošaljite svoj projekat za Svetski festival arhitekture 2018.

Sada je pravo vreme da spakujete svoju prijavu i zadržite fige!

Nakon dve godine održavanja u Berlinu, jedanaesti po redu Svetski festival arhitekture održaće su Amsterdamu od 28. do 30. novembra. Organizatori očekuju da će u uži izbor ući oko 500 arhitektonskih praksi koji će takmičiti u više od 30 kategorija.

Festival je jedan od najvećih arhitektonskih događaja u svetu na kojem se dodeljuju nagrade, a specifičnost leži u tome što svi radovi koji uđu uži izbor idu zajedno s arhitektom pred žiri kojeg sve ukupno čini 120 ljudi. Ove godine, više od polovine članova žirija su žene.

Postoji više od 30 kategorija, a nagrade za pobednike iznose 10.000 funti.

Predsednik žirija za najbolju završenu zgradu ove godine biće Nathalie de Vries, iz biroa MVRDV, a u žiriju će se takođe naći David Adjadye, Li Xiadong i Mohsen Mostafavi, dekan Harvarda.

Na Festivalu svetske arhitekture dodeliće se i nagrade u brojnim kategorijama kao što su: nerealizovani projekti, najbolja upotreba boje, najbolja upotreba drveta, fotografija, crtež, studentski rad… Nagrada za pobednika u svakoj kategoriji je 10.000 funti.

Prijava za Festival se naplaćuje, a ako to učinite do 20. aprila 2018. možete ostvariti popust. Možete se prijaviti ovde.

Kad ste već ovde…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *