Konkursi

Konkurs za studentsko arhitektonsko rešenje vinarije

Kompanija Nelt u saradnji sa Arhitektonskim fakultetom Univerziteta u Beogradu, raspisala je konkurs za izradu idejnog projekta zgrade vinarije i destilerije u svom kompleksu u Dobanovcima, namenjene proizvodnji i degustaciji vina i voćnih rakija.

Konkurs traje od 5. aprila do 1. juna 2013. godine, a pravo učešća imaju svi studenti arhitekture na Beogradskom univerzitetu.

Povodom obeležavanja 20 godina postojanja, kompanija Nelt odlučila je da, u skladu sa strategijom u domenu društveno odgovornog poslovanja, pruži priliku talentovanim akademcima da iskažu svoje veštine i talenat i da primene znanje stečeno u fakultetskim klupama. Najbolji među njima će imati nesvakidašnju priliku da objekat vinarije bude izveden prema njihovom projektu, dok će tri prvoplasirana rada biti novčano nagrađena iznosima od 500, 700 i 1.000 evra.

vinarija-neltŽiri koji će doneti stručnu ocenu prijavljenih radova sačinjen je od respektabilnih stručnjaka iz ove oblasti, pa su u njegovom sastavu: Vasko Milunović, profesor Arhitektonskog fakulteta, mr Aleksandar Videnović, docent Arhitektonskog fakulteta, Nebojša Šaponjić, direktor Nelta, Milorad Cilić, autor TH projekta i poznati arhitekta Goran Vojvodić.

„Studenti koji izlaze iz klupa imaju znanje, volju i kreativnost da stvaraju velika dela, ali se investitori nažalost retko odlučuju da velike projekte povere u njihove ruke. Stoga je sjajno kada uspešna kompanija, kao što je Nelt, prepozna potrebe i mogućnosti mladih, talentovanih ljudi i organizuje ovakav konkurs. Takođe, siguran sam da će i sama tema ovog konkursa, projekat vinarije, doprineti da naši studenti iskažu stečena znanja, ali i kreativnost pri projektovanju“ ukazao je profesor Vladan Đokić, dekan Arhitektonskog fakulteta.

Po završetku konkursa i izbora najboljih rešenja, biće organizovana izložba odabranih radova. Više informacija o konkursu, kao i projektni zadatak, studenti mogu da preuzmu sa sajta fakulteta www.arh.bg.ac.rs. Rok za predaju radova je 1. jun 2013. godine

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *