Učestvuj na konkursu i osvoj vredne nagrade; Foto: Saint-Gobain
Konkursi, Studentsko ćoše

Otvorene registracije za Saint-Gobain studentski konkurs

Prijave za ASC 2023 u organizaciji kompanije Saint-Gobain su otvorene i traju do 27. februara. Prva tri tima ili pojedinca očekuju novčane nagrade.

Studenti arhitektonskih fakulteta iz Beograda, Niša i Novog Sada dobili su poziv da učestvuju na nacionalnom takmičenju ,,Architecture Student Contest 2023” u organizaciji kompanije Saint-Gobain.

Svi koji žele da predstave moderne i revolucionarne ideje mogu da se registruju do 27. februara 2023. godine, a da predaju projekte najkasnije do 12. aprila 2023. godine.

„Cilj konkursa je da se stimulišu talentovani studenti Srbije i pokažu znanje iz energetske efikasnosti i održive gradnje na realnom projektu“ – navode iz kompanije Saint-Gobain za naš portal.

Vredne nagrade

Pobednički projekat biće proglašen 24. aprila 2023. godine, nakon odluke nacionalnog žirija sastavljenog od profesora fakulteta čije su ekipe uzele učešće, jednog arhitekte ili novinara sa ekspertizom iz oblasti arhitekture i jednog Saint-Gobain eksperta.

Prva tri tima ili pojedinca očekuju novčane nagrade. Prvoplasirani putuje u Lisabon na Međunarodno takmičenje od 26. do 28. juna 2023. godine na kome će predstaviti svoj projektni zadatak.

 

Prijave traju do 27. februara; Foto: Saint-Gobain

Pobednici ASC 2022

Prošle godine prvo mesto na Nacionalnom nivou ASC 2022 osvojila je Sandra Marković koja je predstavljala Srbiju na Internacionalnom nivou ASC 2022 u Varšavi. Ona kaže da je prilika za učešće na studentskom konkursu bila korak između arhitektonske prakse i fakultetskih radova.

,,Kroz rad na konkursnom rešenju sam radila na osamostaljivanju u projektantskom procesu i istraživanju novih načina prezentovanja svoje ideje, kao i implementiranju novih proizvoda korišćenih u praksi. Ovaj proces je bio timski rad sa mentorima i organizatorima, koji su svojim vođenjem doprineli kvalitetu konačnog projekta. Takmičenje je nakon regionalnog, imalo internacionalni nivo gde sam razvila svoje sposobnosti javnog prezentovanja. Finalna faza takmičenja omogućila mi je umrežavanje sa kolegama na globalnom nivou što je značajno uticalo na moj lični i profesionalni razvoj“ – prenosi impresije Sandra Marković.

Ovo iskustvo je za nju bilo izlazak iz zone komfora, ali zahvaljujući odličnoj organizaciji, mentorima i novim poznanstvima postalo je jedno od najvrednijih koje je stekla za vreme studija na Arhitektonskom fakultetu u Beogradu.

Sinergija akademije i prakse

Ovo takmičenje je korak više da studenti dožive novo iskustvo radeći na realnom projektu.

O uslovima takmičenja studenti mogu više da saznaju na stranici arhitektonskog studentskog konkursa.

Povezani članci:

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *