Novi objekti

Beograd dobija novi hotel s četiri zvezdice u najužem centru

U Jug Bogdanovoj se planira izgradnja hotela s bazenom, kongresnom dvoranom i 38 soba.

Centar Beograda uskoro će postati bogatiji za još jedan hotel sa 4 zvezdice i to u Jug Boganovoj 20, u blizini Zelenog venca.

Projekat hotela sa 38 soba potpisuje beogradski biro MVArch, a on će prostirati na šest spratova, jednom povučenom spratu, kao i na šest podzemnih etaža.

Oblikovanje hotela urađeno je na osnovu postojećeg stanja izgrađenih objekata u okruženju i pešačkih prolaza koji povezuju Jug Bogdanovu i Brankovu. Time je hotel dobio formu ugaonog objekta i mogućnost da se istakne kvalitet samog rešenja. Zbog bočnog suseda, objekat je na višim spratovima morao da se stepenasto povlači – kažu iz biroa MVArch za portal eKapija.

Zbog bočnog suseda, objekat je na višim spratovima morao da se stepenasto povlači.

 

U prizemlju hotela predviđen je foaje sa restoranom, barom i recepcijom. Na prvih pet spratova biće sobe, dok će se na šestom smestiti kraljevski apartman. Terasa i vidikovac planirani su na povučenom spratu. Podzemni nivoi predviđeni su za prateće sadržaji hotela.

Bazen, kongresna sala, parking

Na nivou -1 biće klub koji će, osim ulaza iz hotela, imati i poseban nezavisan ulaz. Kongresna sala nalaziće se na nivou -2. Predviđeno je da ona bude multifunkcionalna, sa mogućim ukrupnjavanjem prostora i organizacijom kongresa za do 120 ljudi.

Kuhinja hotela sa pripadajućim magacinima će se nalaziti na nivou -3. Na ovom nivou će se nalaziti i fitnes i spa centar.

Bazen će bi trebalo da bude smešten na nivou -4 sa garderobom i prijemnim šalterom za kontrolu pristupa gostiju. Na poslednja podzemna dva nivoa, predviđen je parking, kome se pristupa preko autolifta sa prizemlja.

Dominantna forma

Arhitekte MVArch kažu da je najkompleksniji zadak bio da negativne aspekte lokacije pretvore u korisne, te njihovim naglašavanjem istaknu formu objekta.

– Forma objekta je dominantna, a opet uklopljena u okruženje, kako bi svojim postojanjem podigla nivo kvaliteta susednih postojećih i budućih objekata. Osnovna ideja, pored same forme i usaglašavanja urbanističkih zahteva, jeste da se funkcionalno omogući maksimalno uživanje svakom budućem gostu – kako u sobama, tako i u dodatnim sadržajima na podzemnim nivoima.

Foto: MVArch via eKapija

Kada ste već tu, pogledajte i ovo:

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

1 komentar

  1. Užasnuti

    Izgleda jezivo, nadamo se da se ovakvo ruglo neće nikada izgraditi!

Оставите одговор

Obavezna polja *