Softver

Nova aplikacija omogućava skiciranje u perspektivi lakše nego ikada

Trace preko fotografija iscrtava vođice u perspektivi koja pomaže da skiciranje bude lakše ali i preciznije.

Nemerljivo veću Appleovu tehnološku novotariju od iPhonea X s dolaskom iOS-a 11 dobilo je bukvalno stotine miliona ljudi i pritom još besplatno, a radi se o podršci za aplikacije koji koriste ARKit, Appleovu platformu za augmented reality iliti dopunjenu stvarnost. Jedna od takvih aplikacija je Trace koja omogućava korisnicima da s velikom preciznošću crtaju preko fotografija.

Pronalazač perspektiva

Iako je aplikacija kompanije Morpholio još od svoje prve verzije omogućavala brojne mogućnosti za precizno skiciranje, nova alatka Perspective Finder nudi veoma zgodno poboljšanje. Naime, ova alatka će preko fotografije iscrtati mrežu koja će korisnicima pomoći da odrede perspektivu i razmere crteža čime će skiciranje biti značajno lakše ali i preciznije.

Pogledajte kako radi Trace:

Jednom kada detektuje površinu, alatka iscrtava mrežu u perspektivi koja korisniku služi kao vođice za skiciranje.

 

Alatka za pronalaženje perspektive radi automatski čim se u Traceu pokrene kamera iPada. Jednom kada detektuje površinu, alatka iscrtava mrežu koju korisnik može po volji podešavati pomeranjem i rotiranjem. Takođe mogu odrediti razmeru mreže i to tako da jedan kvadrat označava realna odstojanja. Korisnici potom mogu da se kreću u prostoru kako bi pronašli pravi ugao sa skiciranje, a aplikacija će tokom koračanja držati perspektivu.

Skiciranje nameštaja i prostora nikad nije bilo lakše

Kada uslikate pravi ugao, fotografiju možete koristiti kao pozadina vašeg crteža s mrežom u perspektivi koja vam služi kao vođica.

„Trace nudi mogućnost skiciranja s neviđenom lakoćom. Uslikajte prostoriju, osobu, pejzaž, zgradu, dvorište ili bilo šta drugo što vas inspiriše i jednostavno precrtajte scenu uz savršenu perspektivu“, kaže Toru Hasegawa iz Morpholia.

Ako želite alatku za pronalaženje perspektiva, biće vam potreban iOS 11

Jedini problem je što najnovija verzija aplikacije Trace s alatkom Perspective Finder radi samo na Apple telefonima i tabletima (preporučljivo) koji mora biti osvežen na najnoviji iOS 11.

Foto: Morpholio

Kada ste već tu, pogledajte i ovo:

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *