Softver

Aplikacija koja pretvara vaš mobilni telefon u daljinometar

Izmerite dužinu prostorije pomoću vašeg iPhonea i aplikacije koja koristi izmenjenu realnost u korisne svrhe.

Svi koji su se igrali sa Snapchatom ili Instagramom znaju kako da na svoju glavu stave pseće uši ili lovorike. I to je manje-više maksimalni domet izmenjene realnosti (augmented reality) koji smo do sada mogli da vidimo. Čast izuzecima.

Međutim, AR Measure je nova, nadasve, korisna aplikacija koja pretvara vaš telefon u precizni metar za merenje dužina u realnom prostoru ali u izmenjenoj realnosti. Ništa vam nije jasno, zar ne? Pogledajte ovaj video:

Jednom kada aplikacija detektuje horizontalne i vertikalne ravni u prostoriji ona može da izmeri dužinu svakog objekta na tim ravnima.

 

AR Measure kreirao je Laan Labs – isti onaj tim koji osmislio FaceSwap – na osnovu Appleove tehnologije ARKit. AR Measure analizira sliku sa kamere i traži horizontalne i vertikalne ravni u prostoriji kao što su pod, zid ili radni sto. Jednom kada ih prepozna, aplikacija može da detektuje i manje objekte na ovim ravnima i potom da ih izmeri. Kako? Kliknete na dugme i izmerite dužinu objekta kao i sa pravim metrom.

Samo na iPhoneu

Pošto je ovo Appleova tehnologija, aplikacija AR Measure radi samo na iPhoneu i iPadu i to na ovim modelima koji imaju A9 ili A10 procesor. U prevodu, to znači da morate imati iPhone 6S ili noviji ili iPad Pro ako želite ovu aplikaciju na tabletu.

Aplikacija će izaći na jesen zajedno sa novim Apple OS-om, a u ovom trenutku možete se prijaviti za beta testiranje ovde ili proverite kako stvar napreduje na armeasure.com.

Srodni članci na portalu Gradnja.rs:

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

1 komentar

  1. Vojislav savcic

    Izvanredno !!

Ostavite odgovor

Obavezna polja *