Arhitektura

Projekat iz naučne fantastike: Nova centrala poznate američke auto kompanije

Novi poslovni prostor kompanije Faraday Future izgledaće kao NLO. Takav su projekat predvidele poznate „luckaste arhitekte“…

Arhitektonska firma MAD architects (stvarno su pomalo mad) predstavila je renderinge kampusa poznate auto kompanije koja je nedavno najavila proizvodnju „najbržeg električnog automobila na svetu“. Kampus Faraday Future biće smešten u Kaliforniji, na ostrvu Mare koje je zapravo teritorija bivše mornaričke baze. Arhitekte najavljuju da će kampus, osim istraživačkog, razvojnog i proizvodnog procesa, obavljati i ekološku restauraciju ove oblasti.

Na površini od 130.000 kvadratnih metara, kampus nazvan FF Zeus Campus imaće 20.000 kvadratnih metara izgrađene infrastrukture, piše Designboom.

Prema projektu MAD architects, kampus će činiti dve strukture s metalnom fasadom čija će forma izgledati kao NLO.

Kampus će činiti dve strukture s metalnom fasadom čija će forma izgledati kao NLO.

 

Centralni ceo kampusa čini korisnički centar koji će biti formiran u obliku tornja s kog će posetioci moći da posmatraju kako se njihov automobil transportuje iz skladišta u izložbeni salon.

Objekti će imati čitav niz unutrašnjih dvorišta koji će omogućiti prodor prirodnog svetla.

Sistem fasadnog stakla i modularni solarni paneli na krovu stvaraće dovoljnu količinu energije za samostalno funkcionisanje kampusa. Toranj će imati generator koji će energiju vetra pretvarati u dodatnu električnu energiju.

Osnove

Rendering: MAD architects

Srodni članci na portalu Gradnja.rs:

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *