Građevinarstvo

Pogledajte kako izgleda Eplov kampus neposredno pred otvaranje

Dron je zabeležio kako izgledaju završni radovi na impozantnom projektu Normana Fostera u Kupertinu.

Elpov kampus (Apple Park) počinje sa radom uskoro kada bi 12.000 ljudi trebalo da se useli u svoje nove kancelarije. Proces useljavanja trajaće, doduše, narednih šest meseci zbog daljih radovi na kampusu. Epl Park koji zauzima površinu od 71 hektara impresivno je poslovno zdanje koje izgleda kao da je svemirski brod sleteo u Silicijumsku dolinu.

Vežite se polećemo! Pogledajte snimak iz vazduha:

Snimak dronom u visokoj rezoluciji pokazuje kolike su proporcije ovog objekta i o kakvom impozantnom zdanju se radi.

 

U kampusu se nalazi veći broj objekata koji su u različitim fazama realizacije. Prostorom dominira ogromna struktura u formi prstena, koja je postala i zaštitni znak Epl parka. Njegov krov, kao i krov susednog objekta koji je u funkciji garaže, u potpunosti su prekriveni solarnim panelima.

Na snimku zabeleženom dronom, može se videti i auditorijum sa 1.000 mesta, koji nosi ime po osnivaču Epla, Stivu Džobsu, piše Dezeen.

Ostali objekti u kampusu su centar za posetioce, Epl prodavnica i kafić, ali i fitnes centar za zaposlene površine 9.300 kvadrata. U sklopu ovog objekta nalaze se i istraživački i razvojni centri.

Projekat uređenja pejzaža potpisuje studio OLIN, koji je osmislio da se kroz znatan broj stabala drveća na kampusu provlači i 3,2 kilometra duga staza koju će zaposleni moći da koriste za rekreaciju.

Projekat Epl Parka potpisuje Norman Foster sa njegovim partnerima koji na ovom poslu radi već dugi niz godina. Sudeći po snimcima iz vazduha, ovo će biti još jedan uspešno realizovan projekat slavnog arhitekte.

Video: Matthew Roberts

Srodni članci na portalu Gradnja.rs:

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *