Stanje gradilište u februaru 2024; Foto: Gradnja
Izvođenje, Video

Dron nadzor: Gradilište Airport Garden na Novom Beogradu

Radovi su nakratko prekinuti letos kada su snažni vetrovi oborili dva krana, ali kao što se može videti na snimcima izgradnja kompleksa je vidno napredovala od tada.

Na gradilištu smeštenom nedaleko od Airport Cityja na Novom Beogradu, u toku su radovi na izgradnji stambeno-poslovnog kompleksa Airport Garden, koji će se prostirati na površini od oko 14.000 kvadratnih metara i planiran je za useljenje početkom 2025. godine.

Airport Garden predstavlja investitorski projekat čiji su osnivači Jerry Catering i Obelisk gradnja, za generalnog izvođača radova izabrana je građevinska kompanija Gradina d.o.o. iz Zemuna, dok je kao projektant potpisana firma Potka d.o.o. iz Beograda.

Srodni članci na portalu Gradnja:

Ozelenjavanje ravnih krovova

Objekat je konstruktivno podeljen na tri lamele, spratnosti 2Po+Su+P+9+Ps (Lamela A), odnosno 2Po+P+9+Ps (Lamele B i C). U okviru čitavog kompleksa ostvareno je 487 stambenih jedinica različitih struktura,  dok je u prizemlju i suterenu ostvareno je 2.625,13 m2 poslovnog prostora, podeljenog u više jedinica, odnosno na 27 lokala.

Čitav kompleks koncipiran je kao zajednička oblikovana arhitektonska celina, dok su u funkcionalnom smislu svaka lamela i ulazi zasebni, ali su spojeni zajedničkom podzemnom garažom, u kojoj je planirano 607 parking mesta.

Prema poslednjim najavama, poznato je i da će zelene površine zauzimati najmanje 50% budućeg kompleksa, kao i da je planom predviđeno ozelenjavanje ravnih krovova objekata u kompleksu.

Tri lamele u dve faze; Foto: Gradnja

Od vola do krova

Objekat se gradi u dve faze, a prva faza obuhvata izgradnju 318 stambenih jedinica u lamelama B i C, dva nivoa podzemne garaže, kao i suteren lamele A. Tokom druge faze planirana je izgradnja lamele A, sa 169 stambenih jedinica.

Trenutno je u toku izgradnja prve faze projekta, za koju je predviđeni rok za završetak 30 meseci, odnosno januar 2025. godine. Završetak izgradnje druge faze projekta planiran je za godinu dana kasnije od završetka izgradnje prve faze.

Sredinom maja prošle godine na gradilištu je dostignuta kota 0, što je proslavljeno pečenjem vola (!) za komšije i zainteresovane građane, te od tada objekat raste i širi se naočigled javnosti sve dok ne dosegne planiranu površinu od 68.979 kvadratnih metara.

Oluja oborila kranove

Izgradnja Airport Gardena nakratko je prekinuta letos nakon jedne od „superćelijskih oluja“ koje su nas zadesile u julu, kada su snažni vetrovi oborili dva krana, te su radovi morali biti obustavljeni dok se ne sanira šteta, ali kao što možete videti na snimcima izgradnja je vidno napredovala od tada, te je veći deo objekta koji se gradi u prvoj fazi stavljen pod krov.

Faktografija
projekat:

AIRPORT GARDEN

lokacija:

Novi Beograd kod Airport Cityja

investitor:

Jerry Catering i Obelisk gradnja

izvođač:

Gradina

projektant:

Potka

plac:

14.000 m2

površina:

68.979 kvadratnih metara

početak:

septembar 2022.

stanje:

februar 2024.

rok:

početak 2025. za prvu fazu

Izabrali smo za vas...

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

1 komentar

  1. Miloš

    Skoro sve nove stambene zgradeu Beogradu imaju u nazivu „Garden“, a nigde ili vrlo malo zelenila, samo gomila betona! Ovo izgleda kao slon u staklarskoj radnji.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *