Lepljenjem keramičkih pločica nivelatorima postižu se idealno ravne površine i identična širina fuga, bez obzira na površinu na koju se pločice stavljaju. 

Kako je u svetu trend prozivodnja sve većih formata pločica, koje su samim tim i teže, deblje a često i neravne, potrebno je bilo smisliti novi sistem za postavljanje keramike. Rešenje leži u nivelatorima! Ovim sistemom mogu se lepiti keramičke, granitne ili mermerne, zidne i podne pločice, a pored idelno ravnih površina i jednakih fugni, značajno se štedi na vremenu. Pogledajte kako se to radi!

Pogledajte kako zalepiti pločice nivelatorima:

Sistem se sastoji od spona, kajlica i klješta za njihovo izravnjavanje. Spona se stavi ispod zalepljene pločice, s njene druge strane stavi se sledeća pločica, a onda se ubaci plava kajlica koja se zategne specijalno dizajniranim klještima s graničnikom koji obezbeđuje da sve kajlice budu isto zategnute, a površina besprekorno ravna.

Spone se odlome ili gumenim čekićem ili tako što ih šutnete. Mi nismo odoleli da ih šutnemo što možete videti u video snimku iznad…

 

Kada se lepak stegne, nakon 10-12 časova, spone jednostavno odlomite gumenim čekićem ili šutnite cipelom. (pokazano u videu, više puta).

postavljanje-plocica

Koliko to košta

Kajlice se mogu koristiti više puta, a spone su potrošni material. Pakovanje od 100 kajlica košta oko 7 evra, 100 spona oko 6 evra, dok klješta koštaju 19 evra. Nivelatori će povećati cenu postavljanja za oko 1,5 evra po kvadratu, ali će uštedeti i do 20% vremena!

Nivelatori sada već prodaju mnogi proizvođači kao što su Knauf ili System Leveling tako da vam toplo preporučujemo da ih probate.

Lepljenje pločica nivelatorima je idealno za početnike, pošto im omogućava ravno lepljenje pločica sa identičnim debljinama fuga, iako nisu posebno vešti u ovom poslu.

Pogledajte još sličnih tekstova u našoj rubrici Uradi sam.