Normanu Fosteru ni korona ništa ne može; Foto: Instagram/Norman Foster
Aktuelno

Čuveni Norman Foster priključio se Instagram zajednici

Britanski arhitekta je u svojoj 81. godini otvorio nalog na Instagramu kako bi se odupreo lažnim nalozima pod njegovim imenom.

Proteklih pet nedelja, od kada postoji Instagram nalog @officialnormanfoster, njegovi pratioci mogu videti kako čuveni arhitekta provodi vreme i na kojim projektima trenutno radi.

Najzanimljive je videti kako izgledaju svakodnevne aktivnosti Normana Fostera koje nisu uobičajene za jednog 81-godišnjaka.

Veliku pažnju privukla je njegova fotografija spuštanja biciklom niz rampu u berlinskom Rajstagu kao i ona na kojoj pozira s neobičnim naočarima.

 

Neke od njegovih najzanimljivijih fotografija na Instagramu su svakako trenutak spuštanja biciklom niz rampu u berlinskom Rajstagu kao i fotografija na kojoj pozira s neobičnim naočarima.

https://www.instagram.com/p/BRfpZcPAZwZ/?taken-by=officialnormanfoster

Kao ljubitelj nordijskog skijanja, arhitekta je postavio i nekoliko fotografija sa nedavno završenog skijaškog događaja. Norman Foster je prešao stazu dugu 42 kilometra za 3 sata i 42 minuta, odnosno 45 minuta brže u odnosu na prethodnu godinu, kada je takođe bio učesnik.

Norman Foster istakao je da je jedan od glavnih razloga otvaranja Instagram naloga borba protiv lažnih naloga pod njegovim imenom, piše Dezeen.

Želeo da vas obavestim da sam otvorio nalog na Instagramu zato što je postojalo nekoliko lažnih naloga koji su se predstavljali da sam ja.

– rekao je Norman Foster za Dezeen.

Kako bi proslavio hiljaditog pratioca, Foster je napravio iPad ilustraciju na kojoj je prikazan avion za kojim leprša poruka zahvalnosti. Samo dva dana kasnije, čuveni arhitekta ima skoro 10.000 pratilaca!

Norman Foster je u svojoj dugogodišnjoj karijeri, zajedno sa svojom firmom Foster + Partners, izveo mnoga čuvena arhitektonska dela poput Gherkin i City Hall u Londonu, Hearst Tower u Njujorku, kao i aerodrome u Londonu, Hong Kongu, Amanu i Pekingu. Takođe. Arhitekta je takođe dobitnik zlatne medalje AIA 1994, kao i Pritzkerove nagrade 1999. godine, a proglašen je i lordom od strane britanske kraljice za doprinos industriji.

Srodni članci na portalu Gradnja.rs:

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *