53 vile za one željne letovanja sa stilom; Vizuelizacija: Lamborghini/Dar Global
Svetski projekti

Leto na Mediteranu: Lamborghini gradi 53 luksuzne vile u Marbelji

Prvi stambeni projekat poznatog proizvođača sportskih automobila realizovan u Evropi činiće vile dizajnirane tako da odražavaju etos ovog italijanskog brenda.

Brend sportskih automobila Lamborghini i kompanija za razvoj nekretnina Dar Global predstavili su kompleks vila sa pogledom na Mediteran, planiran za izgradnju na južnoj obali Španije.

Pod nazivom Tierra Viva (srp. živa zemlja), projekat će se sastojati od 53 dvospratna objekta smeštena na padini brda u gradu Behanavis, u blizini poznatog španskog letovališta Marbelja.

Pročitajte još na Gradnja.rs:

Projekat će se sastojati od 53 dvospratna objekta; Vizuelizacija: Lamborghini/Dar Global

Dizajn inspirisan superautomobilima

Najavljene kao prvi stambeni projekat poznatog proizvođača sportskih automobila koji će biti realizovan u Evropi, vile su dizajnirane na način da odražavaju etos ovog italijanskog brenda.

„Dizajn je direktno inspirisan superautomobilima brenda, sa enterijerom koji je obogaćen sofisticiranim završnim obradama, takođe inspirisanim Lamborghinijevim stilom“,  saopštili su iz kompanije.

Sve vile imaju pogled na Sredozemno more; Vizuelizacija: Lamborghini/Dar Global

Predviđeno je da fasade vila okrenute ka moru budu od poda do plafona izvedene u staklu.

Projekat dizajniran od strane britanske firme Dar Global, podrazumeva izgradnju vila koje će imati četiri, pet ili šest spavaćih soba, a svaka od vila imaće dva bazena pogledom na more, kao i više terasa.

Predviđeno je da fasade okrenute ka moru budu od poda do plafona izvedene u staklu, a sve u kombinaciji sa mermernim podovima davaće vilama luksuzan izgled.

Fasade koje gledaju na more biće od poda do plafona izvedene u staklu; Vizuelizacija: Lamborghini/Dar Global

Beskrajna panorama iz svake vile

„Poput dragog kamenja, 53 ekskluzivne vile u Tierra Viva nežno se izdižu iz zemlje“, rekli su uz Dar Globala za Dezeen.

Vile su pažljivo postavljane na različitim nivoima brda, kako bi se osiguralo da se iz svake vile uživa u beskrajnoj panorami na Sredozemno more.

Detalj iz enterijera jedne od vila; Vizuelizacija: Lamborghini/Dar Global

Tierra Viva osmišljena je na način da oslikava suštinu i moć brenda i njegovu beskrajnu prirodu, a sve interpretirano u arhitektonsko remek-delo.

„Tierra Viva osmišljena je na način da oslikava suštinu i moć Lamborghinija i njegovu beskrajnu prirodu, a sve interpretirano u arhitektonsko remek-delo“, rekao je izvršni direktor Lamborghinija, Štefan Vinkelman.

„Ovo partnerstvo predstavlja spajanje Lamborghinijeve suštine o luksuznim superautomobilima i ekspertize Dar Globala u oblasti nekretnina“, dodao je on.

Tierra Viva je najnoviji u nizu stambenih objekata koje u poslednje vreme kreiraju brendovi luksuznih automobila, a pre Lamborghinija svoje građevinske projekte predstavile su nam kompanije Bentley i Bugatti.

Izabrali smo za vas...

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *