Bentley Residences u Majami Biču; Vizuelizacija: SSA
Svetski projekti

U Bentlijevom neboderu autom možete doći bukvalno pred svoja ulazna vrata

Lift zvani Dezervator će omogućiti kretanje vozila direktno do svakog stana na svim nivoima nebodera visokog 228 metara.

Neoboder Bentley Residences u Majami Biču na Floridi zajednički je projekat arhitektonske firme Sieger Suarez Architects (SSA), proizvođača luksuznih automobila Bentley i kompanije Dezer Development.

Ono što je možda i najzanimljivija karakteristika ove zgrade jeste lift koji će omogućiti kretanje vozila direktno do svakog stana na svim nivoima nebodera, kojih ima ukupno 61.

Pročitajte još na Gradnja.rs:

Bentley Residences dostiže visinu od 228 metara; Vizuelizacija: SSA

Garaža ili stan?

Arhitekti iz SSA su zapravo osmislili koncept koji uključuje i liftove za automobile, koji je potom razvio i patentirao Dezer Developments pod nazivom „Dezervator“.

Svaka stambena jedinica nebodera visokog 228 metara imaće garažu za tri ili četiri automobila i direktnu vezu preko jednog od ukupno četiri lifta za automobile, kojima se pristupa iz prizemlja.

Liftovima za automobile pristupaće se iz prizemlja; Vizuelizacija: SSA

Lift omogućuje kretanje vozila direktno do svakog stana na svim nivoima nebodera, kojih ima ukupno 61.

Na nižim nivoima liftovi će biti obloženi staklom, kako bi korisnici mogli da posmatraju javne prostore zgrade dok se kreću liftom.

Vozila stanara biće opremljena RFID nalepnicama koje se registruju putem sistema za skeniranje. Sistem zatim vodi vozače svetlosnom signalizacijom do odgovarajućeg lifta, koji ih zatim direktno dovozi do njihovog stana.

Dizajn enterijera potpisuje Majkl Volk; Vizuelizacija: SSA

Mogućnost rotiranja liftova

Garaže će biti opremljene stanicama za punjenje električnih vozila, kao i skladišnim prostorom, a liftovi će moći i da se rotiraju u zavisnosti od toga kom se delu treba pristupiti.

„Najteži deo za nas je bila bezbednost. Dezervator direktno prevozi i ljude, tako da moramo da obezbedimo da su oni sigurno zaključani u svojim vozilima“, rekao je direktor SSA Čarls Siger.

Garaže će biti opremljene stanicama za punjenje električnih vozila; Vizuelizacija: SSA

I balkoni vredni pažnje

Kula ovalnog oblika ima i balkone vredne pažnje. Naime, staklo u dijamantskoj formi obavija bočne strane zgrade i omogućava svakom velikom otvorenom prostoru da ima sloj stakla koji preklapa balkone i štiti ih od udara vetra.

Sieger Suarez Architects su bili odgovorni za projekat strukture, dizajn enterijera potpisuje Majkl Volk, dok će Bentley dizajnirati nameštaj.

„Prioritet tokom procesa projektovanja je bio da se koristi što je više moguće DNK Bentley vozila“, rekli su iz SSA za Dezeen.

Balkon u neboderu namenjen fitnesu; Vizuelizacija: SSA

Useljenje 2026. godine

Bentley Residences je prvi brendirani stambeni projekat čuvenog britanskog proizvođača automobila i planirano je da bude završen 2026. godine.

Izabrali smo za vas...

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

1 komentar

  1. Miki

    Sotona je dosao po svoje!Kraj price!Ali ja ipak verujem u Boga.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *