Budući izgled hotela Waldorf Astoria Miami; Render: Sieger Suarez Architects
Svetski projekti

Hotel koji prkosi gravitaciji biće prvi supervisoki neboder u Majamiju

Kada 2026. godine bude završena, konstrukcija sastavljena od devet međusobno smaknutih kocki postaće najviša rezidencijalna zgrada južno od Njujorka.

Firma sa Floride Sieger Suarez Architects je u saradnji sa urugvajskim arhitektom Karlosom Otom radila na dizajnu novog objekta za hotelski brend Waldorf Astoria, koji ima za cilj da postane prvi supervisoki neboder u Majamiju.

Planirano je da toranj ima 100 spratova i da dostigne visinu od 319,7 metara, što znatno prevazilazi graničnu visinu od 300 metara kojom se neboderi definišu kao supervisoki.

U izgradnju će biti uključena i građevinska kompanija PMG, koja stoji iza projekta 111 W 57th Street, odnosno najtanjeg nebodera na svetu, koji je nedavno završen na Menhetnu.

Izabrali smo za vas…

Planirano je da toranj ima 100 spratova i da dostigne visinu od 319,7 metara; Render: Sieger Suarez Architects

Dizajn vođen osećajem transcendencije

„Waldorf Astoria je legendarni brend, te smo želeli dizajn tornja koji će nastaviti njegovo nasleđe u Majamiju. Osećaj transcendencije vodio je veći deo našeg procesa dizajna, a to je upravo ono što smo želeli da postignemo sa hotelom Waldorf Astoria Residences“, rekao je za Dezeen Čarls Siger, suosnivač Sieger Suarez Architects.

Konstrukcija će se nalaziti na adresi 300 Biscayne Boulevard, u centru Majamija, a sastojaće se od devet međusobno smaknutih kocki koje imaju za cilj da naglase suspenziju i visinu strukture.

Devet međusobno smaknutih kocki imaju za cilj da naglase suspenziju i visinu strukture; Render: Sieger Suarez Architects

Koncept se zasnivao na tome da se napravi kultna skulptura koja bi prkosila zakonima gravitacije.

„Koncept se zasnivao na tome da se napravi kultna skulptura koja bi prkosila zakonima gravitacije, postavljajući različite blokove na različite pozicije, što je pored toga pružilo jedinstvene poglede iz svakog prostora“ – rekao je Karlos Oto.

Arhitekta je objasnio da je veoma vitka zapremina zahtevala centralno jezgro kako bi se nosila sa torzijom izazvanom jakim vetrovima u tom području. On dodaje i da će fasade kocki imati ravne stranice umotane u ono što arhitekte nazivaju „staklenom kožom“.

Fasade kocki imaće ravne stranice umotane u „staklenu kožu“; Render: Sieger Suarez Architects

Deset spratova parking prostora

U tornju će biti smešten hotel sa pet zvezdica, kao i privatne rezidencije, kojima će upravljati Hilton Management Services.

Apartmani koji će biti jednosobni, dvosobni i trosobni imaće spratnu visinu od 3,4 metra, što će im pružiti elegantan izgled, a za njihove enterijere, kao i za unutrašnjost ostatka objekta, zadužen je studio Bamo iz San Franciska.

Predviđeno je i da deset spratova tornja bude organizovano kao parking prostor, dok će mnogi drugi sadržaji, uključujući restorane, spa, bazen i fitnes centar, biti smešteni u gornjim kockama.

Za sve enterijere zadužen je studio Bamo iz San Franciska; Render: Sieger Suarez Architects

Zahtevi za građevinsku dozvolu su već podneti, a radovi bi trebalo da budu gotovi 2026. godine.

„Kao prva supervisoka kula na Floridi i najviša rezidencijalna zgrada južno od Njujorka, Waldorf Astoria Miami se veoma raduje otvaranju nove ere za ovaj magični grad“ – rekli su iz kompanije PMG.

Prema rečima arhitekata, zahtevi za građevinsku dozvolu su već podneti, te je planirano da se sve procedure potrebne oko dokumentacije završe ove godine, a da radovi na objektu budu gotovi tokom 2026. godine.

Raznovrsni sadržaji za hoste hotela smešteni su u gornjim kockama; Render: Sieger Suarez Architects

Foto-galerija

Budući izgled hotela Waldorf Astoria Miami; Render: Sieger Suarez Architects
Budući izgled hotela Waldorf Astoria Miami; Render: Sieger Suarez Architects

Izabrali smo za vas…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *