Arhitektura

Nova kruna Majamija: Terminal za najveće kruzere na svetu

Majami dobija novi orijentir u obliku krune! Početak izgradnje ovog megalomanskog projekta očekuje u početkom 2017. a puštanje terminala u rad zakazano je 2018. godinu.

Pristanište Crown of Miami predstavljen je kao nova kapija Majamija s adekvatnim servisom za najveće kruzere na svetu, a ujedno je zamišljen da postane i nova ikona priobalja Majamija. Projekat vredan 90 miliona evra, delo je arhitektonske firme Broadway Malyan kojoj će ovo biti prvi veliki projekat na teritoriji severne Amerike.

Crown of Miami 01

Osim figurativnim značenjem, terminal Crown of Miami će i svojoj formom opravdati svoje ime jer će, gledano s vode, objekat imati siluetu krune. Posmatrano s istoka i zapada prepoznaće se forma slova „M“ kojom se aludira na Majami, piše Archdaily.

Crown of Miami 03

Sistemi za skupljanje kišnice omogućiće vodu za toalete i navodnjavanje zelenih površina.

Osim što privlači svojim luksuznim izgledom, projekat novog terminala ima i zavidan ekološki aspekt gradnje. Energetski efikane staklene površine, kao i sistemi za skupljanje kišnice koji će omogućiti vodu za toalete i navodnjavanje, samo su neki su od održivih sistema ovog terminala.

Crown of Miami 04

Brza izgradnja objekta biće omogućena korišćenjem prefabrikovanih čeličnih okvira ali i prefaprikovanih podnih panela.

Arhitekte ističu da će zahvaljujući novom terminalu budući turisti elegantno i sa stilom stupiti na tlo Majamija. Naravno, oni sa dubljim džepom…

Pogledajte kako će izledati kruna Majamija:

Foto: Broadway Malyan

Pogledajte i kako će izgledati Savsko pristanište.

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *