Zgrada od crvene cigle nalikuje staroj fabrici; Foto: Hotel Industrial
Domaći projekti, Izdvojeno

Hotel Industrial 1853 u Kragujevcu / Novak Kijac Architects

Ovako izleda spoj industrijskog nasleđa i savremenog luksuza u kompleksu nekadašnje Zastave.

Luksuzni hotel Industrial 1853 više od godinu dana krasi grad na Lepenici. Već sam eksterijer, zgrada od crvene cigle nalik na stare fabrike, ukazuje na to da je arhitekta bio inspirisan industrijom.

Lociran u sklopu kompleksa nekadašnje Zastave, u jednoj od administrativnih zgrada, Industrial predstavlja deo starog industrijskog jezgra Kragujevca. Nalazi se u blizini muzeja Stara livnica, sa kojim čini sastavni deo zaštićenog istorijskog kulturnog dobra Knežev arsenal. I drugi deo imena hotela je simboličan – predstavlja godinu osnivanja Kneževog arsenala – 1853.

– Sa željom da se na originalan način sačuva autentičnost najstarije srpske industrije, za dizajn hotela inspiracija je pronađena u industrijskom nasleđu Kragujevca. Od ostalih hotela u Kragujevcu razlikuje nas specifičan industrijski interijer i eksterijer, kao i luksuzna opremljenost po kojoj smo prepoznatljivi. Projektant je Novak Kijac Architects – ističe za eKapiju Vukašin Dramlić, direktor hotela Industrial.

U okviru hotela nalazi se i spa centar; Foto: Hotel Industrial

Već sam eksterijer, zgrada od crvene cigle nalik na stare fabrike, ukazuje na to da je arhitekta bio inspirisan industrijom.

Hotel, čiji je investitor i vlasnik građevinska firma Sloga Construction iz Kragujevca, prema rečima Dramlića namenjen je svima koji žele vrhunsku uslugu i luksuzan odmor.

Industrial, koji je otvoren krajem decembra 2018, ima 21. sobu od kojih su 4 apartmani. Sobe karakteriše industrijski dizajn i autentičnost koja je zadržana kreativnom obnovom u uređenju enterijera, sa akcentom na udobnost i luksuz.

Hotel raspolaže sa 21. sobom; Foto: Hotel Industrial

Spa centar sa bazenom

U sklopu hotela nalazi se konferencijska sala koja je multifunkcionalnog dizajna sa kompletnom opremom u svrhu organizovanja sastanaka, promocija, seminara, prezentacija i drugih poslovnih događaja.

Hotel poseduje zonu opuštanja u spa centru u kojem goste očekuje opuštanje u bazenu čiji je jedan deo u vidu đakuzija sa hidromasažnim topovima. U ponudi u okviru spa i wellnes zone su i sauna, hamam i veliki izbor masaža od strane profesionalnog osoblja.

U ponudi u okviru spa i wellnes zone su i sauna, hamam i veliki izbor masaža od strane profesionalnog osoblja; Foto: Hotel Industrial

Hotel ima spa centar u kojem goste očekuje opuštanje u bazenu čiji je jedan deo u vidu đakuzija sa hidromasažnim topovima.

Posebna pažnja posvećena je restoranu i ponudi jela koja je sačinjena tako da može zadovoljiti sva gastronomska očekivanja gostiju, uživanjem u nacionalnoj i internacionalnoj kuhinji, kao i u à-la-carte specijalitetima.

Na restoran se nadovezuje zastakljena bašta koja nadahnjuje čula svojim veličanstvenim ambijentom, a svojim kapacitetom pogodna je za proslave, rođendane i ostale radosne trenutke – kaže direktor hotela.

Restoran u okviru hotela; Foto: Hotel Industrial

4 zvezdice

– Svakog meseca raste broj gostiju i noćenja u našem hotelu. S obzirom na to da je hotel nov, zadovoljni smo rezultatima koje postižemo i nadamo se daljem rastu – kaže Dramlić i dodaje da hotel Industrial po lokalnoj kategorizaciji ima 4 zvezdice, a najkasnije do kraja ove godine očekuje završetak republičke kategorizacije od strane Ministarstva turizma.

Spoj industrijskog nasleđa i savremenog luksuza u kompleksu nekadašnje Zastave; Foto: Hotel Industrial

Kad ste već ovde…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *