Javna rasprava trajaće do 17. marta; Foto: Unsplash (Ivan Aleksić)
Dešavanja

Arhitekte, recite sve što imate o Predlogu Nacionalne arhitektonske strategije na javnim raspravama u tri grada

Javnu raspravu o Predlogu strategije Ministarstvo građevinarstva organizovaće u Beogradu, Novom Sadu i Nišu u periodu od 2. do 14. marta.

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture obavestilo je javnost da će do 17. marta 2023. godine, sprovoditi javnu raspravu o Predlogu Nacionalne arhitektonske strategije za period od 2023. do 2035. godine sa Akcionim planom za sprovođenje za period od 2023. do 2025. godine.

Iz ministarstva pozivaju državne organe, javne službe, akademsku zajednicu, privredne subjekte, međunarodne organizacije, udruženja građana i druge predstavnike civilnog društva, stručne javnosti i druge zainteresovane strane, da se u okviru javne rasprave upoznaju sa tekstom Predloga strategije i daju svoje primedbe, predloge i sugestije.

Pročitajte još na Gradnja.rs:

Prezentacije i diskusije u Novom Sadu, Nišu i Beogradu

Javnu raspravu o Predlogu strategije, Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture organizovaće u formi prezentacija i diskusija, koje će se održati u ova tri grada:

Važne adrese

Primedbe, predlozi i sugestije dostavljaju se Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture putem elektronske pošte na imejl adresu: [email protected] i [email protected] ili poštom na adresu Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Nemanjina 22-26, 11000 Beograd, sa napomenom: „Za javnu raspravu o Predlogu Nacionalne arhitektonske strategije sa Akcionim planom”.

Za unapređenje arhitektonske profesije i delatnosti

Da podsetimo, Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture je započelo aktivnosti na izradi Nacionalne arhitektonske strategije u Republici Srbiji do 2035. godine na osnovu Zaključka Vlade od 25. februara 2021. godine kojim su utvrđene Osnove za izradu ovog strateškog dokumenta.

Nacionalna arhitektonska strategija, kao dokument javnih politika, ima za cilj da podstakne unapređenje arhitektonske profesije i delatnosti, doprinese održivom razvoju arhitekture i unapređenju građene sredine, te podizanju svesti o značaju arhitekture za život pojedinca i zajednice.

Izabrali smo za vas...

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *