Bratislav Tošković, FINGRID; Foto: Mika Huisman – Decopic
Dešavanja

Počinju Dani arhitekture Niša 2023: Ne propustite predavanje našeg arhitekte koji radi u Finskoj

Pored upoznavanja sa opusom Bratislava Toškovića, na programu su još tri izložbe, kao i predavanje arhitekte Zorana Čemerikića o izgradnji Niške tvrđave.

Nedugo nakon međunarodne izložbe savremenog stanovanja HOUSING 23, održane u „Paviljonu“ Niške tvrđave od 6. do 10 oktobra, stanovnici grada na Nišavi i njihovi gosti imaće priliku da od ovog meseca prisustvuju još jednom zanimljivom arhitektonskom događaju.

Naime, u izložbenom prostoru Oficirskog doma i galeriji Društva arhitekata Niša, od 17. oktobra do 9. decembra održaće se manifestacija Dani arhitekture Niša 2023. Program svečanog otvaranja zakazan je za utorak, 17. oktobar, u Galeriji savremene umetnosti, sa početkom u 18 časova.

Pročitajte još na Gradnja.rs:

Vrhunski rezultati Bratislava Toškovića

„Daljina koja spaja“ je naslov izložbe i predavanja arhitekte iz Finske Bratislava Toškovića, koji je od Udruženja arhitekata Srbije dobio Veliku nagradu arhitekture za životno delo za 2021. godinu, i njome će otpočeti realizacija bogatog programa manifestacije.

„Široki spektar različitih projekata po nameni – komercijalnih, zdravstvenih, proizvodnih, poslovnih, od objekata velike kvadrature do male električne stanice, povezuje Toškovićeva doslednost u istrajavanju najvišim kriterijumima, dokazujući u kontinuitetu vrhunske arhitektonske i graditeljske rezultate“ – kaže se u programu izložbe.

Arhitekta Bratislav Tošković; Foto: Dani arhitekture Niša

Niški arhitekta Zoran Čemerikić održaće predavanje na temu „Izgradnja niške Tvrđave – činjenice i nova tumačenja“.

Kroz dve nedelje, od 31. oktobra, program će se preseliti u galeriju Društva arhitekata Niša, gde će se tokom šest nedelja publici prikazati tri izložbe: The Best of STANOVANJE-HOUSING 2023, Izložba arhitekte Milana Minića i Izložba radova studentske radionice STANOVANJE-HOUSING 2023.

Pored toga, u istom prostoru niški arhitekta Zoran Čemerikić održaće 14. novembra predavanje na temu „Izgradnja niške Tvrđave – činjenice i nova tumačenja“.

Dani arhitekture Niša realizuju se u organizaciji Društva arhitekata Niša, Inženjerske komore Srbije, Grada Niša, Ambasade Finske u Beogradu, BINA i Kulturnog centra Beograda, uz podršku brojnih sponzora.

Kompletan program manifestacije sa satnicama možete pogledati ovde.

Izabrali smo za vas...

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *