Budući izgled valjevske Opšte bolnice; Izvor: Urbanistički projekat
Aktuelno

Ovako će izgledati bolnica u Valjevu nakon što dobije deset novih objekata

Dok se pojedini objekti rekonstruišu, a nekih od njih pritom menjaju i namenu, novi objekti gradiće se na mestu postojećih koji se ruše.

Budući kompleks Opšte bolnice Valjevo u Pasterovoj ulici 23 će nakon dogradnje i rekonstrukcije vredne 110 miliona evra činiti ukupno 24 objekta umesto sadašnjih 15, a ukupna površina pod objektima će se sa 14.000 m² povećati na oko 18.000 kvadrata.

To je navedeno u urbanističkom projektu koji je na javnu prezentaciju stavilo Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. Izrađivač projekta je Institut za arhitekturu i urbanizam Srbije, dok su za idejno rešenje bili zaduženi Set Šabac i BG Arh iz Beograda.

Pročitajte još na Gradnja.rs:

Procenjena vrednost investicije iznosi 12,9 milijardi dinara; Izvor: Urbanistički projekat

Rekonstrukcija, ali i promena namene

Prema projektu za kompleks valjevske Opšte bolnice, objekti Ruska bolnica, Neurologija i pedijatrija, Centar za rehabilitaciju, Hirurški blok, Tehnički blok i portirnica predviđeni su za rekonstrukciju, a neki će promeniti i namenu.

Neurologija i Pedijatrija se integrišu sa odeljenjima u novoj zgradi internističkog bloka, dok su u jednom od rekonstruisanih objekata smeštena odeljenja Infektivno i Dermatovenerologija.

Opšta bolnica imaće ukupno 24 objekta umesto sadašnjih 15; Izvor: Urbanistički projekat

Pojedini novi objekti, među kojima su i Psihijatrija i kuhinja sa vešernicom, gradiće se na slobodnom prostoru parcele.

Planira se izgradnja 10 novih objekata, od čega pet u funkciji lečenja (uključujući i podzemnu toplu vezu), jedan objekat kuhinje i vešernice, dve nove portirnice, dva infrastrukturna objekta (trafo-stanica i priključno razvodno postrojenje – PRP), kao i rezervoar za vodu.

Novi objekti, Poliklinika, Dijagnostika i Internistički blok gradiće se na mestu postojećih koji se ruše. Ostali novi objekti, među kojima su i Psihijatrija i kuhinja sa vešernicom gradiće se na slobodnom prostoru parcele.

Planira se izgradnja 10 novih objekata, od čega pet u funkciji lečenja; Izvor: Urbanistički projekat

Ukupno 662 parking mesta

Kompleks će dobiti i nove kapacitete za parkiranje motornih vozila, s obzirom da je projektom potrebno ostvariti ukupno 662 parking mesta.

Predviđena je fazna izgradnja kompleksa, a vrednost ove investicije procenjena je na 12,9 milijardi dinara, bez PDV-a (oko 110,3 miliona evra), piše eKapija.

Grafički prilog

Novoplanirano stanje; Izvor: Tenderska dokumentacija

Izabrali smo za vas...

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *