Enterijeri, Izdvojeno

Zavirite unutar novog beogradskog hotela posvećenom Nikoli Tesli

Svaka od soba u hotelu Tesla Smart Stay, smeštenom nedaleko od Hrama Svetog Save, opisuje neki od izuma velikog naučnika.

Po njemu je nazvan beogradski aerodrom, muzej i termoelektrana, a od nedavno i jedan hotel u centru Beograda. Nikola Tesla inspirisao je jednog mladog Beograđanina da svoj hotel dizajnira i opremi detaljima iz života i rada čuvenog naučnika. Ovo je, ujedno, i prvi tematski hotel u našoj zemlji, prenosi RTS.

Formule na posuđu

– Bio nam je cilj da, pored standardne ponude hotela i smeštaja, gostima pružimo i mogućnost da nešto i nauče o samom Tesli. U samom logou hotela imate simbol naizmenične struje, nazivi soba nam isto nose imena koja su u vezi sa Teslom. Na posuđu su izgravirane formule za jedinicu „tesla“. Ljudima je to zanimljivo, jer vole da vide nešto novo – kaže za Mihajlo Cakić, direktor Tesla hotela.

Hotel u Šumatovačkoj ulici, na svega nekoliko stotina metara od Hrama Svetog Sava, ima 17 luksuznih, komfornih smeštajnih jedinica, od čega 5 dvokrevetnih soba i 12 apartmana sa balkonom i odvojenim spavaćim i dnevnim prostorijama. Površina najmanje sobe iznosi 30 kvadratnih metara, a najveće 60 m2. U okviru hotela postoji i board room, restoran, kao i garaža sa video nadzorom.

Svaka od soba opisuje neki od izuma velikog naučnika, a naročito su interesantne unikatne fotografije, čija autorska prava za koriščenje su otkupljena od Muzeja Nikola Tesla.

 

Patenti, to jest skice pantenata koje se nalaze na zidovima soba mogu da se nađu isključivo u Muzeju Nikola Tesla, sa kojim hotel ima dobru saradnju, i u Zavodu za patente u Americi. U tim skicama postoji dosta zanimljivih stvari – možete da vidite linije koje je lično Tesla svojom rukom povukao, kaže Mihajlo Cakić.

Turistima je posebno zanimljiv Teslin apartman u kome su smešteni predmeti koji asociraju na zivot samog naučnika – tu je njegova golubica, razni nacrti i fotografije.

Kako u hotelu kažu za eKapiju, Tesla Smart Stay otvoren je 8. maja 2017. godine. Ciljna grupa su im poslovni ljudi, ali i porodice sa decom, pošto su sve smeštajne jedinice veoma komforne.

– Želimo da napravimo brend u oblasti hotelijerstva i da imamo zadovoljne goste – dodaju iz hotela Tesla Smart Stay.

Živim u hotelima

I sam Nikola Tesla jedan deo života proveo je u hotelu u Njujorku, pa su na ulazu u ovaj hotel ispisane Tesline reči „Živim u hotelima, jer oni nude udobnost kao kod kuće, ali bez tereta i brige o vlasništvu“.

Foto: Tesla Smart Stay

Srodni članci na portalu Gradnja.rs:

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *