Preko 700 novih gradilišta na novoj Mapi; Foto: Gradnja
Aktuelno, Izdvojeno

Počela nova građevinska sezona, a sa njom lansirana Mapa gradilišta za 2023. godinu

Na aktuelnoj Mapi za 2023. godinu nalazi se preko 700 gradilišta širom Srbije razvrstanih u čak 35 različitih vrsta uključujući i trase puteva i mostova.

S početkom marta i povoljnijim vremenskim prilikama svake godine započinje i nova građevinska sezona. U skladu sa tim uveliko su počeli da se bude novi vesnici proleća na teritoriji Srbije, nova gradilišta. U tom pravcu smo nedavno prilagodili našu Mapu gradilišta – za 2023. godinu. Slede pojedinosti koje smo ove godine pripremili.

Srodni članci na portalu Gradnja

Pretražuje šta se zida u vašem komšiluku; Foto: Gradnja

Na Mapi za 2023. godinu nalazi se preko 700 gradilišta, od stambenih zgrada, preko poslovnih, pa sve do industrijskih objekata.

Na aktuelnoj Mapi za 2023. godinu nalazi se preko 700 gradilišta širom Srbije, od stambenih zgrada, preko poslovnih, pa sve do industrijskih objekata. Novina je da je ove godine po prvi put došlo do preklapanja podataka iz čak tri građevinske sezone: 2021, 2022. i aktuelne 2023. godine.

Trenutno je prikaz Mape podešen tako da se automatski prikazuje Sezona 2023, ali ispod prozora mape moguće je uključiti i prethodne godine, što će dovesti do vizuelnih promena na samoj mapi.

Trase puteva i mostova

Kao i ranijih godina, prikazana su gradilišta u planu, izgradnji i završeni projekti, ali mestimično i oni koji su obustavljeni u određenom periodu, sve u skladu sa karakterističnim bojama iz legende.

Takođe, različita funkcija objekata uslovila je raznovrsnu stilizaciju pinova, te smo omogućili identifikaciju čak 35 različitih vrsta objekata. Prikaz mape takođe nudi mogućnost uočavanja trase puteva na kojima se izvode radovi, pa čak i mostova.

Mogućnost pretrage po različitim parametrima; Foto: Gradnja

Precizna lokacija može da se dobije i unosom koordinata u polje za pretragu.

Neizostavna funkcija dostupna svim korisnicima je i pretraga koja je multifunkcionalna. Polje za pretragu podešeno je da automatski funkcioniše po imenu gradilišta, ali ga je moguće prilagoditi opciji iz padajućeg menija. Na taj način u poziciji ste da pretražujete gradilišta prema imenu investitora ili projektanta, pa čak i prema gradu ili tipu zgrade.

Najviše mogućnosti nudi opcija pretrage po lokaciji, jer je u tom slučaju moguće pronaći gradilišta u odnosu na bilo koju geografsku odrednicu, na primer ulicu, deo grada. Precizna lokacija u tom slučaju može da se dobije i unosom koordinata u polje za pretragu.

Mapu je moguće zumirati na željenu odrednicu, rotirati je ili čak izabrati opciju pogleda pod uglom. Ne treba zaboraviti da podloga mape odgovara poslednjem izdanju Google mapa, te ona ponekad ne reflektuje trenutno stanje unetih gradilišta.

Mapa za profesionalne korisnike

Ažuriranje podataka sprovodi se svakodnevno, do samog kraja godine, a informacije o aktuelnostima moguće je ispratiti u okviru spiska neposredno ispod mape. Za prikaz detaljnih informacija o gradilištima potrebno je izvršiti registraciju koja je besplatna. Za profesionalne korisnike postoji opcija skidanja mape u tabelarnom formatu po ceni od 56.000 dinara + PDV.

Ukoliko ste zainteresovani, svoje sugestije i informacije o gradilištima iz vaše blizine možete poslati na e-mail portala, uz fotografiju gradilišta i građevinske table.

Izabrali smo za vas...

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *