Velika građevinska aktivnost na zapadu Srbije; Foto: Gradnja
Građevinarstvo, Izdvojeno

34 gradilišta novogradnje u Loznici: Kvadrat stana i do 1.200 evra

Loznička gradilišta ove godine broje nekoliko stotina stambenih jedinica, a bogata ponuda rezultat je još bolje potražnje. Pogledajte šta se sve zida.

Poslednjih godina, masovna izgradnja stanova zadesila je celu Srbiju. Bez obzira na dominantna dešavanja na ovom polju u velikim gradovima, i manja mesta stambenom novogradnjom proširuju svoje kapacitete. Slično se dešava na zapadu naše zemlje, u Loznici, gradiću u kojem smo zabeležili 34 gradilišta stambene novogradnje na ovogodišnjoj Mapi gradilišta.

Iako lokalni meštani tvrde da se broj stanovnika lozničkog kraja iz godine u godinu smanjuje, stanogradnja ne jenjava. Migracija ruskih i ukrajinskih državljana u našu zemlju sigurno je dodatno podigla stepen potražnje za stambenim prostorom, što ne zaobilazi ni gradove poput Loznice.

Pogledajmo koja su gradilišta obeležila godinu za nama.

Srodni članci na portalu Gradnja:

Četiri kule u ulici Kneza Miloša; Foto: Gradnja

U Loznici smo zabeležili 34 gradilišta stambene novogradnje na ovogodišnjoj Mapi gradilišta.

U najveće pojedinačno gradilište Loznice investira kompanija Priver property investment group d.o.o. Reč je o kompleksu pod imenom Četiri kule u ulici Kneza Miloša koji u svojoj ponudi ima 102 stana i 33 poslovna apartmana.

Završetak radova očekuje se na leto 2023. godine.

Stanogradnja u jeku

Nedaleko od prethodne lokacije, u ulici Filipa Kljajića investitor P. D. Gučevo gradi dve zgrade u nizu ukupne površine blizu 5.000 kvadrata. Useljenje se očekuje u julu sledeće godine.

P. D. Gučevo; Foto: Gradnja

Plac na uglu Bulevara Dositeja Obradovića i ulice Kneza Miloša prerasta u ozbiljno gradilište.

Na uglu ulica Miloša Pocerca i Maksima Gorkog ove godine započeta je stambena zgrada u koju investira Avramović Dragoslav. Očekuje se da i ova petospratnica bude useljena 2023. godine.

Plac na uglu Bulevara Dositeja Obradovića i ulice Kneza Miloša, koji je dugo odolevao novim investicijama, prerasta u ozbiljno gradilište. Prometna lokacija i blizina Tržnog centra, čine buduću zgradu vrlo atraktivnom za stanovanje. U ovu četvorospratnicu investira kompanija GP Rading, a cena po kvadratu iznosi oko 1.200 evra.

Plan je da objekat bude završen u decembru naredne godine. Ako je suditi prema renderu, zgrada će biti vizuelno uklopljena u okolinu, zajedno sa takozvanom Olovkom.

GP Rading; Foto: Gradnja

Stanovi na šetalištu

S druge strane, deo grada oko Zelene pijace ne kaska sa svojom ponudom. Banjska ulica se čini vrlo interesantnom investitorima, uz napomenu da je većina gradilišta uveliko završena.

Na dobro poznatom lozničkom šetalištu, u samom centru grada, kompanija Nelly doo gradi zgradu od preko 3.000 kvadrata sa samo 16 stanova. Ovu monumentalnu parižanku projektovao je studio Čičić, a useljavanje prvih stanara očekuje se u narednim mesecima.

Prva pametna zgrada u Loznici; Foto: Gradnja

Kako se među Lozničanima šuška, ovo je prva pametna zgrada u njihovom gradu.

Ni suvom centru grada ne manjka novih stambenjaka. Ugao Pašićeve ulice i Vere Blagojević bogatiji je za još jednu zgradu. Kako se među Lozničanima šuška, ovo je prva pametna zgrada u njihovom gradu.

Ambiciozni radovi trajaće do juna 2023. godine.

I okolina Lukoil pumpe, među Lozničanima poznato „kod Meraje“,  iz godine u godinu menja svoj izgled. Takozvano naselje Stara varoš izdvaja se od okoline i uskoro očekuje prve stranare.

Naselje Stara varoš uskoro očekuje prve stranare

Velika građevinska aktivnost na Lagatoru

Ipak, najviše gradilišta na jednom mestu – u lozničkom Lagatoru. Za samo deset godina od ledine koja je razdvajala naselje Klupci od urbanog centra, nastao je savremeni deo grada.

U ulici Momčila Gavrilovića ove godine započeta je izgradnja na dva objekta. Investitori GP Opek i Vladimir Beserovac najavljuju useljenje prvih stanara 2024. godine. Takođe, na Valjevskom putu izvode se radovi na dva susedna gradilišta. U tom komšiluku prvi susedi su Domis Gradnja i Milan Đaković.

Veliko gradilište u Loznici; Foto: Gradnja

Za samo deset godina od ledine koja je razdvajala naselje Klupci od urbanog centra, nastao je savremeni deo grada.

Od nešto većih objekata izdvaja se zgrada u ulici Lenke Dunđerski koju zida Gradeks. Ova šestospratnica na preko 9.000 kvadrata ima u ponudi 73 stana. Završetak radova očekuje se sledeće godine.

Novih 7.500 kvadrata na Lagatoru; Foto: Gradnja

Još jedno gradilište prepoznatljivo po gabaritu gradi kompanija Đukić doo. Radovi na skoro 7.500 kvadrata iduće godine privešće se kraju, a Lagator će biti bogatiji za još jednu petospratnicu.

Više na Mapi

Loznička gradilišta ove godine broje nekoliko stotina stambenih jedinica, a bogata ponuda rezultat je još bolje potražnje. Detaljnije informacije možete dobiti pogledom u našu Mapu gradilišta Srbije.

Izabrali smo za vas...

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

3 komentara

 1. T

  Ali ovaj užas sa kulom….

 2. Gangula šapić

  Treba napomenuti da se zgrade zidaju sa najtanjim giter blokovima i ujedno najjeftinijim,noseći stubovi su tanki kao čačkalice,tako da ako kupujete u Loznici da ćete kupiti smeće to je sigurno. Daćete novac a kada nova zgrada počne da tone kao ona kod „tigra“ tada ganjajte „investitore“ bliske vlasti za svoj novac dok vas iseljavaju. Pozdrav

  1. Lozničanin

   Loznica je malo mesto i svi se znaju, vrlo je dobro poznato ko kako gradi. Ponuda kvaliteta je šarena ali najveći broj kupaca gleda samo cenu, pa se posle čudi dobijenom kvalitetu. Nije mnogo važno da li je uopšte pre toga investitor nešto gradio ili je do juče prodavao ugalj ili čokolade a danas stanove. Važna je samo cena.

   Nije pošteno da se generalizuje jer ima nekoliko ozbiljnih firmi, ljudi koji su profesionalnci u građevinarstvu i ispod nekih normi jednostavno ne idu. Za pomenuti objekat „kod Tigra“ svaka kasirka je komentarisala prilikom izgradnje da su stubovi tanki ali je objekat od 60 stanova ipak rasprodat, kao i svi objekti sa manje više sličnom vrstom konstrukcije istog investitora i pre toga, a bilo ih je prilično. Nažalost, problem se dogodio. Naravno, odmah su svi osudili investitora, iako je imao projektanta, tehničku kontrolu, urbanizam, odgovornog izvođača radova, nadzornog organa i građevinsku inspekciju oko sebe prilikom projektovanja i izvođenja objekta. Šta će do kraja sa tim biti ne znam, ali ne bih voleo da sam u koži tog investitora.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *