Izvođenje

Podizanje betonskih elemenata poliuretanskom penom

Ukoliko je potrebno sanirati uleglu betonsku ploču, stazu ili pod, kompanija PolyLevel ima u ponudi zanimljivo rešenje.

Betonske elemente koji su ulegli i iskrivili se nije tako lako sanirati. Međutim, američka kompanija PolyLevel osmislila je rešenje koje podrazumeva njihovo vraćanje u prvobitni položaj upotrebom pene.

Umesto da se ulegao betonski element ruši i postavlja novi, ovo rešenje podrazumeva njegovo podizanje na traženo mesto uz pomoć poliretanske pene.

Proces sanacije podrazumeva da se ulegao betonski element prvo probuši kako bi se otvorila rupa za injektiranje. U rupu se ubacuje crevo kroz koju se upumpava pena. Kako se pena širi, tako se ploča podiže a uz pomoć vaser-vage kontroliše se njen položaj i horizontalnost.

polylevel-podizanje-ploca-2

Sila uzdizanja može da dostigne i do 30 tona po metru kvadratanom.

Koliko je pena jaka govori i podatak da sila uzdizanja može da dostigne i do 30 tona po metru kvadratanom. Što je najvažnije, nije potrebno puno vremena da se one čvrsne. Naime, pena počinje da se stvrdnjava odmah a 90% svoje čvrstoće ona dostigne za 20 minuta.

PolyLevel pena ne upija vodu i pritom ne zagađuje zemljište. Deluje kao da je idealno. Ipak, jedina mana je što je PolyLevel (za sada) dostupan samo u SAD ali ne sumnjamo da će se pojaviti firma koja će ovo izvoditi i kod nas.

Saznajte i koja bi to tri materijala mogla da zamene beton:

3 materijala koja bi mogla da zamene beton

Firme iz kategorije Beton:

Dodaj firmu u Adresar

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *