Arhitektura

Novi oblakoder Čikaga biće najviša zgrada na svetu koju je projektovala žena

Cene stanova u novoj višespratnici Vista Tower kretaće se od 885 hiljada evra, za jednosoban stan, pa sve do 15 miliona za dvospratni penthaus.

Oblakoder Vista finansira čikaška firma Magellan Development Group i kineska kompanija Wanda Group, kojoj je ovo prva investicija u Sjedinjenim državama. Projekat nove kule uradila je firma iz Čikaga Studio Gang a interesantan je podatak da će Vista biti najviša zgrada u svetu koju je projektovala žena, obzirom da je vlasnik studija Gang, poznata arhitektica Jeanne Gang.

Vista Tower 01

Kako bi privukli što više kupaca budućih luksuznih stanova, u javnost su pušteni 3D prikazi enterijera kojim su detaljno predstavljeni neki od budućih 400 luksuznih apartmana. Njih možete videti na sledećim slikama.

Vista Tower 02

Vista će biti najviša zgrada u svetu koju je projektovala žena, obzirom da je vlasnik studija Gang, poznata arhitektica Jeanne Gang.

Vista Tower 03

Vista Tower zapravo neće biti u formi samo jednog pojedinačnog objekta. Na prikazima se može videti da objekat čine tri jedinice u nizu. Najniža će imati 46, srednja 70, a najviša jedinica 95 spratova i ona će biti visoka 348 metara, piše Dezeen.

Vista Tower 04

Nova kula, inspirisana prirodom, ima talasastu fasadu izvedenu u zeleno-plavom staklu, koja odgovara obližnjoj reci Čikago, koja prolazi kroz grad, kao i jezeru Mičigen, na koje se i pruža pogled iz stanova.

Vista Tower 05

Projekat enterijera kule poveren je kalifornijskoj firmi Hirsch Bedner Associates (HBA). Po dosadašnjim renderinzima može se uočiti da su HBA kreirali četiri različite šeme kolorita za apartmane, koje su nazvane po dragom kamenju: topaz, ametist, fluorit i safir.

Vista Tower 06

Sa više od dvadeset penthausa, uključujući i dupleks vredan 15 miliona evra, Vista će biti zgrada sa najvećim broj penthausa s neometanim pogledom od 360 stepeni u celoj SAD.

– navodi se u programu projekta.

Vista Tower 07

U okviru Vista kule nalaziće se i Wanda Vista Hotel, dizajniran tako da nudi uslugu na nivou sa pet zvezdica. Raspolagaće sa kapacitetom od 191. sobe, zatvorenim bazenom, spa centrom i plesnom dvoranom.

Vista Tower 12

Vista Tower 11

Otvaranje Vista Tower očekuje se tokom 2020. godine.

Vista Tower 08

Vista Tower 09

Vista Tower 10

Pročitajte i s kim se arhitekte najčešće žene i udaju:

S kim se arhitekte i građevinci venčavaju?

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *