Arhitektura, Izdvojeno

Marko Brajović dizajnirao paviljon Koka-kole u Riju

Ovaj paviljon impresivna je instalacija koja kombinuje napredne tehnologije sa iskustvom ispijanja poznatog osvežavajućeg napitka.

Po pozivu kompanije Kola-kola, atelje Marka Brajovića iz Brazila osmislio je paviljon u hali Armazem 3 u revitalizovanom kraju Rija de Žaneira nedaleko od novog bulevara Pear Maua. Prolaznici se upućuju da započnu avanturu tako što će kročiti u impresivan prostor opremljen senzorima SuperUber koji reagujući na vaše prisustvo prave jedinstven šou-program.

koka-kola-marko-brajovic-04

Centralni deo paviljona krase preko 500 providnih akrilnih sfera koje simuliraju balončiće poznatog gaziranog pića.

 

Nakon uvodne instalacije, posetioci se upućuju u centralni deo paviljona kojeg krase preko 500 providnih akrilnih sfera koje simuliraju balončiće poznatog gaziranog pića. Njihovo kreiranje i kretanje kao kroz čašu Kola-kole. realizovano je uz pomoć naprednih softverskih rešenja, piše ArchDaily.

koka-kola-marko-brajovic-01

U centru paviljona nalazi se zlatni bar dugačak sedam metara. Naravno, tu možete sesti, odmoriti se i naručiti Kola-kolu.

Povezano: Pogledajte stolicu od reciklirane boce Koka-kole

koka-kola-marko-brajovic-02

Vizuelni efekat pokreta scenografije pojačan je specijalnim osvetljenjem koji je programiran tako da pruža različite ambijente u zavisnosti od dešavanja kao što su koncerti, igre ili druge aktivacije.

koka-kola-marko-brajovic-04
Osnova paviljona

Interaktivne instalacije podrazumevaju fotografisanje u 360 stepeni, real-time podijum za igru, binu za virtuelne koncerte i još mnogo toga što će moći da iskuse posetioci Olimpijskih igara u Riju.

Povezano: Pogledajte kako je izgledao paviljon Koka-kole na prošlim OI

koka-kola-marko-brajovic-03

Foto: Fernando Martins

Pogledajte i objekat Marka Brajovića u Brazilu koji ima minimalan uticaj na okolinu.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *