Kolumna

S kim se arhitekte i građevinci venčavaju?

Drage učiteljice osnovnih i srednjih škola, pazite se arhitekata i građevinaca!

Agencija Bloomerg predstavila je rezultate istraživanja, dobijene na osnovu obrade popisa stanovništva u Americi iz 2014. godine, u formi interaktivnog grafikona koji pokazuje kako se osobe sparuju na osnovu profesija. Istraživanja govore da zaljubljivanje ima mnogo više veze sa poslom nego sa sudbinom. Evo nekoliko profesija koje su nama interesantne:

Arhitekte

Iako istraživanja pokazaju da se se arhitekte najčešće vezuju za osobe iz iste struke, iz podataka se može videti da veliki broj muških arhitekata žene učiteljice koje predaju u osnovnim ili srednjim školama. Oni se, takođe, vezuju i za dizajnerke kao i poslovne sekretarice. Arhitektice se najviše udaju za arhitekte a vole i činovnike.

Građevinski inženjeri

Prema Bloomergovim istaživanjima, građevinski inženjeri se ne venčavaju među sobom. Inženjeri najčešće žene vaspitačice pa onda učiteljice iz osnovnih i srednjih škola. Na spisku su zastupljene i medicinske sestre kao i sekretarice. Zanimljiv je podatak da se inženjerke u Americi najčešće udaju takođe za žene i to za frizerke i za kozmetičarke.

Dizajneri

Dizajneri, slično kao i arhitekte, najčešće se vezuju u struci. Ipak, podaci pokazuju da se dizajnerke često udaju za menadžere, dok se dizajneri žene za učiteljice. Izgleda da učiteljice najbolje prolaze u životu…

Umetnici

Baš kao kod i arhitekata i dizajnera, Amorova strela kod umetnika najčešće ne dobaci dalje od struke – i oni vole da se venčavaju među sobom. Na spisku interesantnih zanimanja za umetnike su i učiteljice srednjih škola kao i sekretarice.

Građevinski radnici

Po istraživanjima koje je sporeveo Bloomberg, građevinski radnici najčešće žene domaćice. Potom slede zanimanja kao što su kasirke, zdravstevne radnice i, naravno, neizbežne učiteljice.

Rezultati bi verovatno i u Srbiji bili veoma slični jer se i kod nas arhitekte najčešće vezuju jedne za druge.

Iako ovakva istraživanja nisu rađena u Srbiji (mada podaci postoje), rezultati bi verovatno bili veoma slični jer se i kod nas osobe srodnih struka, a pogotovo arhitekte, najčešće vezuju jedne za druge.

Ukoliko želite sami da pretražite ovaj interaktivni grafikon, to možete uraditi na sajtu Bloomberga.

Pročitajte i koje su to zemlje gde građevinci i arhitetke najlakše nalaze posao:

9 zemalja u kojima će građevinci i arhitekte najlakše naći posao

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *