Arhitektura, Izdvojeno

Ogledalo prirode: Refleksijom do utapanja u okolinu

Ove moderne vikendice nesvakidašnjeg izgleda, dela arhitekte Petra Pičlera, pružaju odmor u potpunom luksuzu savremene arhitekture, zajedno sa svom lepotom koju samo priroda može da stvori.

Gosti koji posete ovo imanje, u jednom od ova dva nezavisna apartmana mogu bar na kratko iskusiti kako izgleda život u prirodi. Iako su vikendice veoma blizu jedna drugoj, dizajn fasade i organizacija unutrašnjeg prostora isprojektovani su tako da obe imaju potpunu privatnost. Staklena fasada orijentisana je samo ka prirodi, koju reflektuje na sebi i tako je koristi kao jedan od svojih ukrasa.

548cad49e58ece40d7000051_the-mirror-houses-peter-pichler-architecture_mirror_houses_high_view

Na istoku, fasada je potpuno oformljena od stakla visoke refleksije i tako pruža prirodi da se stopi s njom. Posmatrajući vikendice s istočne strane, one gotovo da izgledaju kao deo prirode. Na bočnim fasadama krivudavom smenom materijala, iz aluminijuma u staklo, objekti se potpuno otvaraju ka prirodi potpuno transparentnim staklenim površinama, piše ArchDaily.

548cac11e58ece40d700004d_the-mirror-houses-peter-pichler-architecture_mirror_house_north_north_view

548cae80e58eceb76d000075_the-mirror-houses-peter-pichler-architecture_portada_mirror_houses_front_night

Svaki od objekata sastoji se iz dnevne sobe s kuhinjom, kupatila i spavaće sobe, u kojoj se prirodno svetlo i ventilacija dobiju preko krovnih prozora. U podrumu se nalazi prostor koji se koristi kao ostava.

548cae58e58eceb76d000074_the-mirror-houses-peter-pichler-architecture_mirror_houses_south_living_room-3

Obe vikendice su projektovne tako da izgledaju kao da plutaju, a osvetljenje koje je postavljeno u podnožju daje elegantan izgled objektima i još lepši odsjaj na impresivnu okolinu.

Foto: Oskar Da Riz

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *