Enterijeri

Snøhetta renovirala enterijer restorana nekadašnje Nome u Kopenhagenu

U adaptaciji prostora veliku ulogu imale su tradicionalne tehnike građenja ali i lokalna hrana i piće.

Renomirana norveška firma Snøhetta nedavno je završila projekat enterijera restorana Barr u Kopenhagenu, koji vode kuvari Thorsten Schmidt i Rene Redzepi. U prostoru nekadšenje Nome, po mnogima najboljeg restorana na svetu, osvanulo je novo mesto za sve ljubitelje tradicionalne hrane i pića regiona koji se prostire duž severnog mora. Osim menija, tradicija ovog regiona uticala je i na formiranje enterijera restorana.

Arhitekte firme Snøhetta napravile su detaljna istraživanja po pitanju hrane i pića ovog regiona, a saznanja su zatim inkorporirana u oblikovanju prostora: počev od palete boje pa sve do odabira nameštaja, piše Designboom.

Primena lokalnih tehnika u izvođenju enterijera kao i upotreba lokalnih materijala odigrala je ključnu ulogu u dizajnu restorana. Zahvaljujući snažnom dualitetu i suprotstavljanju starog i novog, gosti imaju priliku da uživaju i u toplim hrastovim površinama ali i teksturi originalnih kamenih zidova.

Plafon je formiran od originalnih drvenih greda i novih dasaka koje su pričvršćene mesinganim spojevima koji suptilno reflektuju svetlost.

Povezano: Enterijer restorana T6 Limited u Beogradu

U enterijeru su uglavnom korišćeni drvo, koža i vuna koji su u skladu sa severnjačkim motivima. Većina hrastovog drveta doneto je iz šume koja se nalazi na manje od pedeset kilometara od restorana Barr.

Povezano: Svi enterijeri restorana na portalu Gradnja.rs

A evo i kako izgleda jedno jelo. Predjelo, nadamo se…

Foto: Snøhetta

Srodni članci na portalu Gradnja.rs:

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Оставите одговор

Obavezna polja *