Nameštaj i oprema

Magija ili nauka? Kazaljke na ovom satu levitiraju

Sat Story sastoji se od drvene kružne baze i kuglice koja se levitira oko nje pokazujući tačno vreme.

Švedska dizajnerska firma Flyte, čija su specijalnost lebdeći proizvodi, nedavno je predstavila svoj novi proizvod – sat Story. U pitanje je veoma zanimljiv proizvod sa hromiranom kuglicom koja se kružno kreće po drvenoj bazi i odbrojava vreme, poput tajmera. Ukoliko vam se proizvod svidi, možete ga podržati na Kickstarteru.

Story se može podesiti u jedan od tri različita moda, zavisno od vremenske udaljenosti datuma do kog želite da odbrojavate vreme. Story sat može odbrojavati dane, mesece ili čak i godine, piše Contemporist.

U modu u kom Story funkcioniše kao sat, vreme se prati kao standardni interval od 12 sati, odnosno pun krug. Displej na sredini drvene baze vam u svakom trenutku pokazuje koliko je tačno sati.

Ukoliko želite da koristite Story kao tajmer, može vam odbrojavati kraće vremenske intervale u toku dana, kako biste bili sigurni da zadate obaveze izvršavate na vreme.

Obodno osvetljenje na Story satu, može biti iskorišćeno kako bi vam pružilo različite informacije. Može služiti kao klasična rasveta, može pokazivati različite faze Meseca ili prikazivati visinu temperature tako što će menjati boju rasvete.

Story sat može biti postavljen horizontalno, vertikalno ali i pod uglom od 60 stepeni, bez ugrožavanja procesa levitacije kuglice.

Kako kuglica levitira? To nije otkriveno jer je deo patenta, mada predspostavljamo da se radi o jačem magnetu zahvaljujući kojeg kuglica lebdi u vazduhu.

Do sada je na Kickstarteru prikupljeno više od 450.000 dolara za ovaj projekat, tako da je veoma izvesno da će se on početi proizvoditi.

Korisni linkovi na portalu Gradnja.rs:

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *