Softver

Gledajte kroz zidove zahvaljujući uređaju koji se kači na vaš telefon

Walabot je dodatak za smartfone koji pronalazi armaturu, cevi i sva ostala kritična mesta u zidovima.

Ukoliko se brinete da ćete tokom bušenja zida udariti u nešto što ne biste trebali, s uređajem Walabot uređajem možete biti potpuno sigurno. Zahvaljujući termovizijskog kameri, on registruje položaj armaturu, cevi, žica i to na dubini od deset centimetara. Potrebno je da samo prikačite uređaj na svoj pametni telefon i da pokrenete aplikaciju.

Uređaj se povezuje s telefonom putem USB kabla, a pripojiće se uz njega zahvaljujući magnetu.

 

Walabot registruje i pokrete živih bića, tako da možete izbeći i miša koji se kreće u unutrašnjosti zida, piše ArchDaily. Ne biste valja naudili mišu?

Uređaj se povezuje s telefonom putem USB kabla, a pripojiće se uz njega zahvaljujući magnetu. Na telefonu je potrebno instalirati aplikaciju, kalibrisati uređaj i snimanje može da počne.

Walabot je proizvela kompanija Vayyar Imaging koja u svojoj ponudi ima raznovrsne termovizijske uređaje koji pružaju mogućnost skeniranja raznih vrsta predmeta.

Ova uradi sam verzija uređaja čini proces skeniranja jednostavnim, ali ova kompanija nude i druge setove koji pružaju detaljnije prikaze, kao što su gubici energije, potrebne građevincima i drugim profesionalcima.

Foto: Vayyar Imaging

Srodni članci na portalu Gradnja.rs:

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *