Opremanje

Prvi pametni telefon s termovizijskom kamerom

Cat S60 ima ugrađenu FLIR-ovu termovizijsku kameru kojom se mogu pronaći hladni mostovi, cevi u zidovima i mesta na kojima dolazi do stvaranja vlage.

Kompanija Caterpillar, poznatog po proizvodnji građevinskih mašina, lansirala je na naše tržište novi model pametnog telefona S60 zasnovanog na Android operativnom sistemu koji, odmah pored standardne kamere, ima ugrađen senzor Lepton koji FLIR kamerama omogućava snimanje u potpunom mraku.

cat-s60-4

Cat S60 zadovoljava vojni standard 810G što znači da ga možete bez problema ispustiti na beton sa 170 centimetara visine.

S60 je prvi mobilni telefon s integriranim senzorom te vrste. Deblji je od većine današnjih smartfona (oko 1,2 centimetra), ali on je ionako namenjen ljudima koji puno vremena provode na terenu, u nesvakidašnjim (pa i ekstremnim) radnim uslovima.

Saznajte gde su vam hladni mostovi i gde vam je loša izolacija pomoću ovog telefona.

Termovizijske kamere se već odavno koriste u građevinarstvu međutim, ovo rešenje je veoma praktično jer se kombinuje dva uređaja u jednom. S60 sa FLIR kamerom će vam poslužiti i kao brz Android telefon ali i kao odličan alat za vizuelizaciju energetskih gubitaka, detekciju loše izolacije, otkrivanje curenja vazduha, pronalaženje vlage i buđi u materijalima, otkrivanje toplotnih mostova, lokalizovanje curenja cevi i ravnih krovova, utvrđivanje ispravnosti podnog grejanja, otkrivanje električnih kvarova i druge primene.

cat-s60-3

Otporno kućište

Cat S60 je inače veoma izdržljiv telefon. Pored toga što ima bateriju kapaciteta 3.800 mAh, on je opremljen i čeličnim okvirom i zaštitnim staklom Gorilla 4 kako bi zadovoljio vojni standard 810G. To znači da ga možete bez problema ispustiti na beton sa 170 centimetara visine!

Zaptivanjem zvučnika i ulaza za slušilce, telefon može funkcionisati i do dubine od pet metara!

Takođe, S60 je vodotporan na uranjanje do dva metra dubine. Pritiskom na nekoliko prekidača – koji zaptivaju zvučnik, ulaz za slušalice i otvor za mikrofone – može funkcionisati ispod površine oko sat vremena, na dubini od čak pet metara.

cat-s60-2

Što se tiče tehničkih specifikacija telefona, opremljen je sa 32 GB memorije, 3 GB RAM-a, osmojezgranim procesor Snapdragon, ekranom dijagonale 4,7 inča i rezolucije 1.280×720 piksela kojeg je moguće koristiti u rukavicama, a dolazi sa Android Marshmallow operativnim sistemom.

U Srbiji će se naći u prodaji krajem jula a najavljena cena je 82.990 dinara.

Pogledajte i kako izgleda FLIR-ov dodatak za iPhone i Android koji telefon pretvara u termovizijsku kameru.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *