Opremanje

Najveća unutrašnja fontana na svetu gradi se na aerodromu u Singapuru

Vodopad visine 40 metara biće glavna atrakcija novog proširenja aerodroma Jewel Changi.

Ukoliko vas put uskoro nanese u Singapur, nemojte se začuditi ako vas na aerodromu sačeka snažan huk vode. U pitanju je najveća fontana na svetu u zatvorenom prostoru čija će glavna atrakcija biti voda koja će sa sferične staklene strukture visoke 40 metara stropoštati na tlo. Ne, ova fontana neće svirati…

Kišni vrtlog dominiraće staklenom kupolom koja će biti obogaćena brojnim zelenilom.

 

Po projektu biroa Safdie Architects, na aerodromu Jewel Changi gradi se sferična kupola koja će biti centralna tačka jednog od najprometnijih aerodroma na svetu. Sa svojih 134.000 kvadratnih metara, ova struktura ugostiće razne prostore potrebne za funkcionisanje aerodroma, a tu će biti i unutrašnja bašta, šoping zona ali i brojne atrakcije za odmor i, naravno, trošenja para.

https://www.instagram.com/p/BVCMXI2hHyH/?taken-by=capitaland

Vodopad visok 40 metara dizajnirao je WET, koji u svom bogatom porfoliju već ima brojne projekte raskošnih fontana kao što su one u kockarnici Belađo u Las Vegasu ili hotelu sa sedam zvezdica Burdž Kalifa u Dubaiju. Impresivna fontana na aerodromu u Singapuru zvaće se Rain Wortex – kišni vrtlog koja će dominirati staklenom kupolom obogaćenom brojnim zelenilom.

Foto: Changi Airport

Srodni članci na portalu Gradnja.rs:

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

1 komentar

  1. Маја

    Fontana je zanimljiva, ali zelenilo je pun pogodak. Kao velika botanička bašta. Tako treba svaki aedrom da izgleda.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *