Arhitektura, Konkursi

Naše arhitekte pobedile na konkursu za atletski centar u Ljubljani

Tim arhitekata Arhitektonskog fakulteta Univerziteta u Beogradu osvojio je prvo mesto na međunarodnom konkursu.

Na konkursu koji je bio u potrazi za najpogodnijim urbanističko, arhitektonsko, pejzažnim rešenjem renoviranjem istočnog dela parka sporta u Ljubljani, pobedile su arhitekte: Borislav Petrović, Ivan Rašković, Milan Đurić, Kristijan Cuk sa saradnicima: Tijana Atanasijević, Marija Blagojević, Saša Dimitrić, Predrag Živković, Nada Jelić, Boris Petrović i Milica Sekulić.

Rešenje beogradskih arhitekata je „najnaprednije i najinovativnije od svih predloženih iako je vrlo jednostavno i logično“.

 

Predmet konkursa bila je obnova glavnog atletskog stadiona s tribinom za 5.000 gledalaca, nova atletska sala za 1.500 gledalaca, podzemna garaža, parking pristupi kao i da svi ovi sadržaji povežu s obližnjom železničkom stanicom.

Kako navodi Komisija, rešenje beogradskih arhitekata je „najnaprednije i najinovativnije od svih predloženih iako je vrlo jednostavno i logično. Zato je Komisija dodelila ovom rešenju 1. mesto“.

Predsednik Komisije bio je arhitekta Janez Koželj sa članovima: Jurij Sadar, Blaž Budja, Marjan Zupanc, Marko Kolenc, Drago Banovič, Maja Žitnik i Alenka Pavlin.

Izvor, foto: ZAPS

Srodni članci na portalu Gradnja.rs:

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *