Aktuelno, Konkursi

Objavljen tender za izgradnju novog Žeželjevog mosta

Javno preduzeće Železnica Srbije raspisalo je danas tender za izgradnju drumsko-železničkog mosta preko Dunava, u Novom Sadu, na mestu srušenog Žeželjevog mosta.

Tenderom su predviđeni planiranje i izgradnja novog mosta Žeželjevog mosta i uklanjanje postojećeg privremenog mosta, a rok za završetak radova je 32 meseca.

Novi Žeželjev most biće izgrađen na prvobitnoj trasi i postojećem centralnom temelju, biće dug 474m i sastojaće se od dva povezana čelična luka od 180 i 220m, navodi se u oglasu. Prema idejnom projektu, širina mosta biće 31,6m, a taj most koji se nalazi na međunarodnom Koridoru 10, imaće dva železnička koloseka, dve drumske trake i dve pešačko-biciklističke staze.

Kako je ranije najavljeno, izgradnja mosta, ukupne vrednosti 60 miliona evra, finansiraće se iz sredstava Evropske unije u iznosu od 30 miliona evra, iz budžeta Vojvodine sa 20 miliona i budžeta Grada Novog Sada sa 10 miliona evra.

Rok za dostavljanje ponuda na tender je 3. novembar 2010. godine, navodi se u oglasu. Poslovi u okviru tendera su podeljeni u dva dela (lota) – građevinske radove i čeličnu konstrukciju. Ponuđači, prema uslovima tendera, moraju da obezbede garanciju od milion evra, a pobednik na tenderu moraće da obezbedi garanciju za dobro izvršenje posla u vrednosti od 10 odsto vrednosti ugovora.

Uslovi za učešće na tenderu je ponuđač kompanija koja je u poslednje tri godine obavila građevinske radove vrednosti najmanje 40 miliona evra godišnje i da ima opremu, ljude i novac da bi mogla da izvede najmanje 70 odsto radova na tenderu.

(eMagazin)

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *