Opremanje

Philipsova nova generacija Hue sistema osvetljenja

Nova generacija Philipsove Hue aplikacije za rasveta donosi novitete poput “geofensinga”, novog kanala na IFTTT, dnevnih rasporeda i još mnogo toga.

Philips je lansirao novu generaciju aplikacije za Hue sistem osvetljenja, koja omogućava korisnicima da kontrolišu svoje sijalice preko smart telefona ili tableta. Novi kanal Phlips Hue sistema na IFTTT (If This Then That / Ako ovako, onda onako) omogućava pristup bilo kojoj aplikaciji za programiranje interfejsa (API) na internetu, što omogućava Hue pametnim sijalicama da deluju kao informacioni portali i vizuelni signali za nove informacije o vremenu, akcijama na berzi, sportskim rezultatima, mejlovima, društvenim mrežama i još mnogo toga.

Različiti režimi rada: Toplo, koloritno i hladno svetlo

philips-2-toplo

 

philips-2-kolor philips-2-belo philips-1-toplo philips-1-kolor philips-1-belo

Ostale funkcionalnosti u verziji 1.1 ovog sistema uključuju „geofensing“ (virtuelni geografski opseg) i „dnevne rutine“– obe ove funkcije su dodate na osnovu povratnih informacija dobijenih od korisnika od kada je Hue sistem lansiran prošle jeseni. „Geofensing“ funkcija procenjuje lokaciju uređaja koji upravlja sistemom (mobilnog telefona ili tableta) i kontroliše osvetljenje kako se korisnik približava ili odaljuje od kuće. Tako svetla mogu automatski da se upale ili promene podešavanja kako se korisnik približava svojoj kući ili da se ugase kad korisnik izlazi iz kuće – i to sve bez potrebe da korisnik uopšte vadi telefon iz džepa.

Uz pomoć funkcije „dnevne rutine“ korisnici Hue mogu da programiraju tajmer za dnevne aktivnosti po kući koje se ponavljaju, kao što su buđenje. Tajmer se takođe može podesiti tako da se sijalice nasumično pale i gase u organizovano vreme kada vlasnici neki duži period nisu kod kuće, što doprinosi nivou bezbednosti kuće.

Nova funkcija „sinhronih scenarija“ radi u pozadini i obezbeđuje promenu scenarija velikog broja LED sijalica. Unapred programirana scenarija se nalaze u samim sijalicama, što eliminiše utisak „talasa“ ili „domino“ efekta, što se trenutno događa kada sistem šalje komandu velikom broju sijalica u celoj kući.

Sijalice koje pričaju međusobno

Koristeći „ZigBee Light Link“ svetski standard, Hue sijalice ne samo da mogu komunicirati između sebe, već imaju potencijal i da komuniciraju sa drugim uređajima baziranim na ZigBee standardu, kao što su senzori za pokret i kućni termostati, pružajući pritom širok domet signala i koristeći mnogo manje energije nego tradicionalni Wi-Fi sistemi. Ažuriranja softvera za sijalicu koja je danas najavljena rade se automatski preko bridgea i samih sijalica, a dodatne aplikacije koje su razvijene za ovaj sistem dostupne su na sajtu meetHue.com, tako da je korisnicima jednostavno da ažuriraju Hue sistem funkcionalnostima koje će poboljšati njihovo kućno osvetljenje.

Trenutni korsinici iOS Hue sistema dobijaće obaveštenja o ažuriranjima na njihove mobilne uređaje, a mogu i posetiti www.meethue.com za više informacija. Ažuriranja za Android i Kindle biće dostupni u maju. Početni paketi Hue sistema koji se sastoje od tri sijalice i „Smartbridge“-a mogu se kupiti u Apple prodavnicama i Amazonu. Dodatne sijalice mogu se kupiti po ceni od 59 dolara.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *