Industrija

Holcim otvorio novu fabriku betona u Beogradu

Nova Holcimova fabrika predstavlja investiciju od dva miliona evra, a namenjena je proizvodnji betona, kapaciteta 100 hiljada tona godišnje.

Najveći deo plasmana betona realizovaće se na tržištu Srbije. Ovo je druga Holcimova fabrika betona u Beogradu. Prva fabrika otvorena je 2006. godine u Krnjači.

Povodom svečanog otvaranja fabrike u Dobanovcima, Holcim Srbija okupila je najviše predstavnike ministarstava, stranih ambasada, lokalne samouprave grada Beograda i Paraćina, kao i poslovne partnere i predstavnike medija. Fabriku u Dobanovcima svečano je pustio u rad generalni direktor Holcim Srbije Claudiu Soare.

– Otvaranje nove fabrike betona jeste značajna investicija, i u vremenu krize nažalost ovakva praksa predstavlja izuzetak, ali ukoliko pogledamo poslednjih 11 godina od kada je Holcim u Srbiji, možemo videti da je Holcim neprestano investirao u različite oblasti, tako da je od 2002. godine ukupno investirano više od 131 milion evra. Kada je u pitanju ulaganje u lokalnu zajednicu, za Popovac, gde se nalazi naša fabrika cementa, i Paraćin ukupno je izdvojeno preko 4.3 miliona evra; u oblast bezbednosti i zdravlja na radu uložili smo više od 4 miliona evra, u razvoj naših zaposlenih više od 4.5. miliona evra, a u zaštitu životne sredine preko 10 miliona evra. Otvaranjem nove fabrike vredne 2 miliona evra samo potvrđujemo našu želju da ostanemo u Srbiji i nastavimo sa ulaganjima u održivi razvoj i poslovanje, izjavio je generalni direktor Claudiu Soare.

Kompanija Holcim Srbija deo je švajcarskog koncerna Holcim koji je jedan od najvećih svetskih proizvođača cementa, gotovih betona, agregata i asfalta,i posluje u oko 70 zemalja na svim kontinentima. Cementara je smeštena u centralnoj Srbiji, u selu Popovac, blizu Paraćina, 160 km južno od Beograda. Danas Holcim Srbija poseduje i dve fabrike betona, u Krnjači i u Dobanovcima kraj Beograda, kao i kompaniju za eksploataciju peska i šljunka iz Dunava.

 

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *