Gradnja fabrike na placu od 26 hektara; Foto: MTU
Industrija

MTU gradi fabriku za popravku avio-motora u Staroj Pazovi

Nova fabrika u blizini beogradskog aerodroma, na placu od 26 hektara, sagradiće se do 2023. godine.

Vodeći nemački proizvođač mlaznih motora MTU Aero Engines započinje izgradnju nove fabrike za popravku motora u industrijskom parku na placu površine 26 hektara na 25 kilometara od beogradskog aerodroma Nikola Tesla.

„Ovaj industrijski park definitivno ima potencijal rasta. Mogao bi da privuče naše dobavljače i partnere “, izjavio je Rainer Becker, menadžer projekata i generalni direktor kompanije MTU Maintenance Serbia.

Pogon na placu od 26 hektara u Vojvodini; Foto: MTU

MTU Beograd počeo sa radom

Dodaje dalje da u prvoj fazi planiraju da imaju kapacitete za 470.000 sati popravki godišnje. Sva planovi se rade u tesnoj saradnji sa nadležnim vlastima u Srbiji kako bi se osiguralo da nova zgrada bude u skladu sa svim propisima i regulativama.

Tim od tridesetak MTU stručnjaka već radi na uspostavljanju nove fabrike za održavanje motora aviona. MTU kancelarija u Beogradu je u funkciji, a projektni tim je definisao postrojenje i procesne tehnologije. Zadatak je bio odrediti sva radna mesta i tehnologiju popravke aviomotora i shodno tome definisati funkciju buduće zgrade na osnovu čega su arhitekte projektovale budući objekat na 25 kilometara od aerodroma Nikole Tesle.

Otvaranje fabrike zakazano je za 2023. godinu.

Kad ste već ovde…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *