Industrija

Gradi se najveća fabrika katalizatora emisije štetnih gasova u Evropi

Kompanija BASF ulaže oko 90 miliona evra u prvoj fazi izgradnje mobilnog pogona za proizvodnju katalizatora emisije štetnih gasova u Srodi Slonskoj, u specijalnoj ekonomskoj zoni u blizini Vroclava u Poljskoj.

Izgradnja novog pogona veličine 40.000 kvadratnih metara – BASF-ov najveći u Evropi – počeće već pred kraj 2012. godine. Proizvodni proces startovaće u prvom kvartalu 2014. godine. Uslediće dodatno proširenje koje će povećati ukupan obim investicija za ovaj projekat na okvirnih 150 miliona evra. Kada do 2016. godine svih deset planiranih lakih i teških proizvodnih linija dostigne maksimalni kapacitet, BASF očekuje da će u novom postrojenju zapošljavati više od 400 ljudi.

Među naprednim tehnologijama koje će se proizvoditi u Poljskoj su sistemi selektivne katalitičke redukcije (SCR) kao i najsavremenija selektivna katalitička redukcija u filterima. Pored toga, u fabrici će se nalaziti i regionalna laboratorija za uzorke, kao i proizvodna linija za BASF-ov brend Premair – katalizatore za ozonsko uništenje za primenu u automobilskoj industriji.

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *