Promo

KnaufTerm 2 PRO besplatan softver za proveru energetskog razreda objekata

Kompanija Knauf Insulation je u saradnji sa docentom Arhitektonskog fakulteta u Beogradu, dr Aleksandrom Rajčićem, razvila softver „KnaufTerm 2 PRO“.

Softver je namenjen stručnoj javnosti kako bi njegovi korisnici mogli da provere energetska svojstva zgrade u skladu sa pravilnicima o energetskoj efikasnosti i sertifikaciji zgrada.

Ovaj softver do sada je besplatno preuzelo više od 1.500 korisnika i bio je jedan od osnovnih alata koji je pomogao prvoj generaciji odgovornih inženjera energetske efikasnosti da urade elaborate, odnosno, da kontrolišu rezultate.

„Po evropskim standardima svaka zgrada moraće da ima svoj energetski pasoš, a od 2020. godine nultu potrošnju energije. Kako bismo taj proces ubrzali i omogućili lakšu primenu novih Pravilnika u Srbiji, Knauf Insulation je podržao razvoj ovog softvera i ponudio ga licenciranim, odgovornim inženjerima za energetsku efikasnost zgrada“ rekao je Tihomir Civkaroski, generalni direktor Knauf Insulationa.

Pored toga, Ministarstvo građevine i urbanizma, zajedno sa nemačkom organizacijom za tehničku pomoć i saradnju – GIZ, pokrenulo je projekat izrade elaborata energetske efikasnosti i energetskih pasoša za 150 objekata koji se privode kraju u Srbiji. Kako bi izračunali energetske karakteristike zgrada, učesnici projekta su koristili „Knauf Term2 PRO“ softver. On se pokazao kao odličan alat o čemu najviše govori broj onih koji su ga koristili.

ŠTA NAM NOVO DONOSI KNAUF TERM 2 PRO VERZIJA?

Pored mogućnosti štampanja svih rezultata i energetskog pasoša za zgradu, značajno je pomenuti da program omogućava formiranje heterogenih sklopova (u cilju dobijanja realnijih rezultata u proračunu) i mogućnost da se za pozicije toplotnog omotača za konstrukcije na tlu i zidove u tlu proračuna po standardu EN ISO 13370 koji daje realne pokazatelje pri proračunu koeficijenta U(W/m2 K) i utiče na verodostojnost rezultata i na kraju definisanja slojeva za ove pozicije.

Preuzmite KnaufTERM 2 PRO sa ovog linka.

 

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

1 komentar

  1. Korab Lushta

    Hello .I’m mechanical engineer and i project heat lost .Like projectant i would like to download ur software maybe in future ,i would use ur materials . Can you send me ur software KNAUFTERM2 to download .Best regards from Ing.Korab Lushta

Ostavite odgovor

Obavezna polja *