Industrija

Gessi: Renomirana italijanska fabrika slavina

Vrhunska obrada, tehnologija i dizajn izrade doveli su firmu Gessi na vrh svetskih proivođača slavina i baterija. U saradnji sa firmom Eurodom, generalnim zastupnikom proizvoda Gessi za Srbiju, posetili smo fabriku na severozapadu Italije u blizini mesta Arno.

Fabrika Gessi je relativno mlada, osnovana 1992. godine kada je na 200 m2 proizvodnog pogona zapošljavala svega 20 radnika. Danas, posle svega 19 godina, kancelarije Gessija se prostiru na 17.500 m2 u kojima radi 570 radnika.

Uspeh, kažu u fabrici, leži u balansu dizajna, kvaliteta(tehnologije) i ekologije.

Gessi je u potpunosti prihvatila sve ekološke načine proizvodnje. Na celokupnom krovu fabrike postavljene su solarne ploče od kojih se dobija preko 60% ukupne električne energije potrebne za proizvodnju.

Pored mnogih kolekcija vrhunskog dizajna, Gessi je ponudio na tržište proizvode serije Armani. Ova kolekcija dizajnirana je specijalno za hotel Armani u Dubaiju.

 

Pogled unutar fabrike Gessi

Kretanje zaposlenih unutar velike fabrike omogućeno je pomoću specijalnih biciklova za industrijska postrojenja.

Prevozno sredstvo unutar fabrike Gessi

 

Proces proizvodnje slavina započinje čeličnim šipkama različitih profila koje se seku i buše. Fabrika Gessi je u potpunosti izbacila tehnologiju livenja čelika jer se pokazala kao manje kvalitetan način proizvodnje. Livenjem dolazi do hemijske reakcije unutar slavine, kao što je prikazano na slici, što nije dobro. Spajanje elemenata vrši se topljenjem srebrenih prstenova.

Od ovoga sve počinje: čelične šipke dužine 3 metra
Produkti dva različita načina proizvodnje slavine: bušenja čelične cevi (levo) i livenja slavine (desno)
Spajanje delova pomoću srebra

 

Vlasnici fabrike Gessi veoma su ponosni na automatizovani magacin gotovih delova, visine 30 metara, površine 10.000 metara kvadratnih i sa kapacitetom od 2.000.000 kutija. Ovo predstavlja drugi po veličini magacin u kojem rade roboti, odmah posle automatizovanog magacina kompanije BMW.

Automatizovani magacin površine 55.000 m2 u kojem svira ozbiljna muzika dok roboti rade
Finalni Gessi proizvodi pre testiranja

Posle svega prikazanog, bilo nam je rasno zašto Gessi važi za najkvalitetnijeg proizvođača slavina i baterija u celom svetu.

 

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

4 komentara

 1. jelena

  Fenomenalna fabrika stara manje od 20 godina

 2. Gessi Official

  Come visit us on Gessi Official on Facebook and Youtube and GessiCompany on Twitter to be the first to know the latest news about Gessi.

 3. Sonja

  All the best compliments for Gessi company. I had the opportunity to use your products in my projects

 4. Najmodernije kuhinjske slavine | Gradnja - Portal građevinarstva i arhitekture

  […] da pogedajte kako izgleda fabrika za proizvodnju slavina i zašto je firma Gessi na vrh svetskih proivođača slavina i […]

Ostavite odgovor

Obavezna polja *