Industrija

VRF sistemi klimatizacije idealni za visoke zgrade

Zahvaljujući tehnološkim inovacijama kompanije LG, Multi V IV VRF sistemi prednjače kao lider u energetskoj efikasnosti.

Globalna kriza koja nas je danas sve pritisla čini da sve veći broj zemalja usvaja stroge zakone koji imaju za cilj da promene potrošačke navike i navedu kompanije da proizvode uređaje koje koriste efikasniju tehnologiju.

Usled sve strožih propisa, kao i sve većeg nivoa potrošačke svesti, visoko-efikasna rešenja za klimatizaciju, grejanje i hlađenje (KGH) su u sve većoj potražnji. Kako bi zadovoljili kupce i ispoštovali postojeće standarde, proizvođači aktivno razrađuju KGH sisteme koji spajaju poboljšane performanse sa visokom efikasnošću.

Uz manju potrošnju električne energije i veću pouzdanost u poređenju sa ostalim uređajima, uključujući i čilere, VRF uređaji sa promenljivim protokom rashladnog fluida su trenutno prepoznati kao najefikasniji KGH uređaji na tržištu kada je u pitanju ušteda električne energije. Pored toga što pružaju znatnu uštedu, VRF sistemi su ujedno i mnogo bolji za okolinu u poređenju sa klasičnim sistemima, imajući u vidu da stvaraju daleko manju emisiju CO₂ gasova. Pored toga, VRF sistemi smanjuju gubitke strujanja vazduha koji se pojavljuje u klasičnim ventilacionim sistemima zbog različitog koncepta prenosa energije.

LG-VRF-sistemi_Upotreba-u-urbanim-sredinama

Najnovija VRF rešenja stoga pružaju niz inovativnih pametnih tehnologija i svojstava koji doprinose neverovatnim pogodnostima kada su u pitanju komfor i racionalna potrošnja. Na primer, VRF sistemi omogućavaju stalni rad uređaja, čak i u najzahtevnijim vremenskim uslovima. Pored toga, pametna kontrola uređaja omogućava licima ovlašćenim za održavanje ventilacionih sistema da sa udaljene tačke prate i podešavaju funkcije uz pomoć aplikacije za smart telefon. Relativno jednostavna ugradnja čini VRF sisteme idealnim kada su u pitanju visoke zgrade.

Multi V IV VRF sistem je dokaz posvećenosti kompanije LG kada je u pitanju rešavanje problema skrivenih gubitka energije, kao i uvođenje inovativnih tehnologija za što efikasniju uštedu resursa.

Multi V IV kao takav postavlja standarde u okviru KGH industrije i čini okosnicu superiorne kombinacije naprednih invertorskih i kompresorskih sistema, nastalih usled 10 godina iskustva i neumornog rada. Pored toga, napredna tehnologija korišćena u sistemu za upravljanje uređaja čini Multi V IV sistem lakim za eksploataciju i održavanje u različitim uslovima.

Pored toga, Multi V IV je ujedno i prvi VRF sistem koji koristi nove revolucionarne tehnologije razrađene od strane kompanije LG, koja dodatno ide u prilog zadovoljavanju čak i najzahtevnijih standarda kada je u pitanju energetska efikasnost i komfor unutar objekata.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *