Industrija

Italijanski USCO premešta pogon u Trstenik

Italijanska kompanija USCO, jedan od vodećih proizvođača i distributera rezervnih delova za građevinske mašine, zainteresovana je da svoj proizvodni pogon preseli u trsteničku fabriku „Prva petoletka“.

Delegacija „Prve petoletke“ vratila se pre nekoliko dana iz posete Italiji gde je zajedno sa predstavnicima Vlade Srbije i Direkcije za izgradnju Trstenika obišla USCO iz Modene. Menadžment „Prve petoletke“ razgovarao je sa vlasnicima ove kompanije o mogućnostima da svoj proizvodni pogon stacioniraju u Srbiji.

Prema rečima predstavnika „Prve petoletke“, kompanija USCO zainteresovana je da u halu „Mikroelektronike“ u Trsteniku preseli svoj pogon.

Tom prilikom, USCO bi zaposlio nove radnike, rekonstruisao halu prema svojim potrebama, instalirao nove mašine i opremu. Planirana proizvodnja bi u potpunosti bila namenjena izvozu. Kompanija USCO ima nameru da u Agenciji za privredne registre izvrši registraciju nove firme sa sedištem u Trsteniku, dok će proizvodi izrađeni u Srbiji nositi obeležje „Made in Serbia“.

– Kompanija USCO zainteresovana je za realizaciju proizvodnje na dug rok, tako da postoji mogućnost proširenja kapaciteta i proizvodnje nakon nekoliko godina rada, odnosno izmeštanja celokupnog proizvodnog programa u Trstenik. To će stanovnicima omogućiti nova radna mesta i doprineti prosperitetu celog Rasinskog okruga – istakao je Zoran Veselinović, generalni direktor „Prve petoletke“.

U narednom periodu očekuje se da ova kompanija dostavi Pismo o namerama Kabinetu potpresednika Vlade, nakon čega će biti zakazan novi sastanak u Beogradu na kome će biti precizirani svi bitni detalji u vezi sa poslovnom saradnjom.

(eKapija)

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *